Για αποτυχία του ΕΦΚ στο κρασί μίλησε ο υφυπουργός Κόκκαλης από τη Ν. Αγχίαλο Βόλου

“Κοντά στη λύση του προβλήματος της λαθρεμπορίας τσίπουρου”

“Mε  μεγάλη μας χαρά δεχθήκαμε σήμερα την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κυρίου Βασίλη Κόκκαλη”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, ο πρόεδρος, Ιωάννης Κίτσιος, και τα μέλη του Δ.Σ. του οποίου τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν μαζί του τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

 

H ανάγκη άμεσης κατάργησης του ΕΦΚ στο κρασί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, “στις αρχές του 2016 λήφθηκε μια αλόγιστη απόφαση για την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια για την αγορά. Μεγάλο μέρος της κατανάλωσης πήγε στην μαύρη αγορά χωρίς την καταβολή κανενός φόρου. Έτσι, τα αποτελέσματα του ΕΦΚ ήταν πενιχρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και άλλοι υπουργοί δήλωσαν ότι σύντομα θα καταργηθεί ο φόρος.

Ο κύριος Υφυπουργός δήλωσε ότι το μέτρο απέτυχε και ότι επίκειται η κατάργησή του, πράγμα το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μάλιστα εν όψει του επικείμενου τρύγου.

Η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας του τσίπουρου στην αγορά

Όταν οι φόροι στο τσίπουρο ανέρχονται σε 6,70 ευρώ το λίτρο και κυκλοφορεί χύμα τσίπουρο αφορολόγητο σε πολύ εξευτελιστικές τιμές, τότε δημιουργείται τεράστιο κίνητρο για τους επιτήδειους και έτσι στην κυριολεξία η αγορά έχει κατακλυσθεί από άγνωστης προέλευσης και ποιότητας τσίπουρο που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ο κ. υφυπουργός είναι άριστος γνώστης του θέματος από την προηγούμενη θητεία του στο ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ  και στον ΕΦΕΤ και δήλωσε ότι η λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος είναι κοντά και ότι θα μπει επιτέλους μια τάξη.

Επίσης ο κύριος Υφυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από τις εγκαταστάσεις που ξεναγήθηκε καθώς και από την ποιότητα των προϊόντων, μάλιστα γνώριζε καλά και τα προϊόντα μας και τις διακρίσεις του Θεσσαλικού Τσίπουρου και των κρασιών μας.

Υποσχέθηκε μάλιστα ότι σύντομα θα μας επισκεφθεί ξανά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει