Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων στην Αργαλαστή από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, μήλα Zagorin η εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία <<Δημάδη του Φιλικού>> στην Αργαλαστή στις 13 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013».

Το πρόγραμμα που είχε καθοριστεί, περιλάμβανε ομιλία για την χρησιμότητα των φρούτων στη καθημερινή μας διατροφή από την κυρία Δημητρακοπούλου Τέττα.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν δοκίμασαν δωρεάν φρούτα του Πηλίου (ροδάκινα, ροδάκινα λεμονάτα, μήλα φιρίκια, μήλα Zagorin, σύκα, αχλάδια, σταφύλια, πορτοκάλια, ακτινίδια, πεπόνια κ.α.), τα οποία ήταν προσφορά του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου και του Αργαλαστιώτη παραγωγού Νίκου Σκαρλάτου. Επίσης γεύτηκαν διάφορα ποτά από φρούτα.
Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με επίδειξη Kyokushinkai Karate από επίλεκτους αθλητές του Βόλου αλλά και του Νότιου Πηλίου από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushinkai Karate με αρχηγό – εκπρόσωπο sensei Ιωάννης Στεφάνου 4 dan, ενώ η βραδιά έκλεισε με πηλιορείτικη μουσική και πολύ χορό.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με γνωστές μελωδίες «Άρωμα καλοκαιριού» από τον ελληνικό κινηματογράφο που συμμετείχαν πιάνο – φωνή Φρόσω Γαρδικλή, ακορντεόν – πλήκτρα Δημήτρης Σκούλτσος, πλήκτρα Γιάννης Ψαθάς, μπουζούκι Δημήτρης Τυφλίτης, βιολί – φωνή Δημήτρης Λιάντζουρας.
Φιλική συμμετοχή από τον τραγουδιστή Κ. Ιορδάνη Σιδηρόπουλο.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου προσπάθησε να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς και να κάνει γνωστά τα φρούτα του Πηλίου σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, στόχος ήταν η προσέλκυση επισκεπτών – καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και η ενημέρωση -ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Ευχαριστούμε τον καταστηματάρχη Δημήτρη Μπογδανίδη που μας παραχώρησε δωρεάν το χώρο για να στηθεί η ορχήστρα καθώς επίσης και τον καταστηματάρχη Γιώργο Τσιτρά που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος

Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει