Γιώργος Καλτσογιάννης: Λιμάνι και αεροδρόμια οι πύλες της Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας στη σύνδεσή τους με τα εθνικά και διεθνή οικονομικά, εμπορευματικά, κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζουν το λιμάνι του Βόλου και τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στις συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Στην σημερινή εποχή της μετάβασης σε νέες οικονομικές δραστηριότητες και της έλευσης νέων επενδυτών που αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως ένα νέο διαμετακομιστικό κέντρο, το λιμάνι του Βόλου καλείται να έχει ουσιαστική θέση στη μεταφορά των χιλιάδων εμπορευμάτων και προϊόντων και στη μόχλευση της τοπικής απασχόλησης.

Ο κ. Καλτσογιάννης, με την ιδιότητα του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος, σημείωσε ότι «όλη αυτή την περίοδο εργαστήκαμε σθεναρά ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου το λιμάνι του Βόλου να αναβαθμιστεί και να διαδραματίσει το ρόλο που του αξίζει. Πολύ σύντομα το λιμάνι θα αποκτήσει το σύστημα ασφαλείας ISPS, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η επέκταση των υποδομών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων. Πρόκειται για μια παρέμβαση-τομή για την μετέπειτα εξέλιξή του. Γιατί όλοι μας και βέβαια οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, προκειμένου να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους, έχουν ανάγκη από ένα λιμάνι που σε συνδυασμό με τα σιδηροδρομικά δίκτυα, θα αποτελεί ένα ισχυρό εμπορευματικό κόμβο για τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολικό Ευρώπη. Επομένως θέσαμε τις βάσεις και προχωρούμε δυναμικά για την ενίσχυση της σπουδαίας αυτής υποδομής της πόλης μας».

Παράλληλα τα δύο αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου έχουν τον κυριότερο ρόλο στην ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας της Μαγνησίας αλλά ευρύτερα συμβάλλουν και στη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού. Ο κ. Καλτσογιάννης με την ιδιότητα τόσο του αντιπεριφερειάρχη όσο και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος ενεργοποιείται δυναμικά για την ενίσχυση των υποδομών και την αύξηση των τουριστικών προορισμών μέσω της έλευσης εταιρειών.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος στις συναντήσεις του με αρμόδιους φορείς «Εδώ και τρία χρόνια η Π.Ε. Μαγνησίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινούνται δυναμικά για την αναβάθμιση των υποδομών στα δύο αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου. Ήδη στο αεροδρόμιο της Σκιάθου έχουν επενδυθεί 17.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την επέκταση του αεροδιαδρόμου και την δημιουργία επιπλέον υποδομών.

Συγχρόνως για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και Κεντρικής Ελλάδας τονώνουμε τη θέση του με την αύξηση των προορισμών και την έλευση χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο».

«Για την επόμενη πενταετία κεντρικός μας στόχος αποτελεί οι δύο πύλες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, το λιμάνι και τα δύο αεροδρόμια να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα που θα ενδυναμώσουν τον τόπο μας. Είναι δέσμευσή μας να το κάνουμε και θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο κ. Καλτσογιάννης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει