Γιώργος Καλτσογιάννης: «Να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Να σταματήσουμε την αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων μας στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας, πετυχαίνοντας την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας και αξιοποιώντας το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», τ. αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.

Το ζήτημα της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, σε όποιο χώρο και αν δραστηριοποιείται, επισημαίνει ο κ. Καλτσογιάννης στις συναντήσεις τους με παραγωγικού, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως «το στοίχημα της επόμενης πενταετίας πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία ευρύτερα καθώς και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Θα πρέπει οι νέοι μορφωμένοι συμπολίτες να βρουν εργασία στον τόπο τους και να μην υποχρεώνονται να ξενιτεύονται στο εξωτερικό για να βρουν εργασία.

Τα τρία τελευταία χρόνια στην περιοχή μας στήθηκαν τα θεμέλια για την ολοκλήρωση των υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική. Πλέον το επίκεντρο πρέπει να είναι η οικονομική ανάκαμψη, η προσέλκυση επενδύσεων, η συνέχιση των έργων που δίνουν θέσεις εργασίας. Κυρίως, όμως θα πρέπει να δώσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας το κατάλληλο έδαφος για να αυτενεργήσει, να καινοτομήσει και να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Διαθέτουμε Πανεπιστήμιο, ερευνητικούς φορείς, αξιόλογες επιχειρήσεις, και το βασικότερο, εκπαιδευμένο και αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό. Με τις νέες ιδέες και την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ που δίνει έμφαση στην καινοτομία, μπορούμε να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας, να ενθαρρύνουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις, να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα ανταγωνιστικά μας προϊόντα, συνδυάζοντας τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανική παράδοση, το γνωστικό υπόβαθρο του Πανεπιστημίου μας, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τα εφόδια υπάρχουν. Ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσουμε. Είναι το χρέος μας απέναντι στους νέους, τη μορφωμένη γενιά μας που ξενιτεύεται για μια δουλειά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει