Γ. Καλτσογιάννης: Να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Βασική προτεραιότητα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της οικονομικής επιβίωσης και η διασφάλιση μιας ικανοποιητικής ποιότητας ζωής των συνταξιούχων ανταποδίδοντας έτσι το Κράτος στα έχουν συνεισφέρει με την εργασία τους, τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών που πέτυχε η παρούσα κυβέρνηση, δημιουργούν προοπτικές, προκειμένου τα 2,7 εκατομμύρια των συνταξιούχων στη χώρα μας να δουν το βιοτικό τους επίπεδο να ενισχύεται. Στις έκτακτες καταστάσεις που βιώνει η χώρα εδώ και πέντε χρόνια, οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί και αυτοί σημαντικό πλήγμα και προσπαθούν με μεγάλη υπομονή να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες καλύπτοντας μάλιστα όχι μόνο τις δικές τους ανάγκες, αλλά και των οικογενειών των παιδιών τους, ακόμη και των εγγονών τους.

«Για αυτούς τους ανθρώπους, τους απόμαχους της ζωής, που, όμως παλεύουν ακόμη καθημερινά με πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, πρέπει να σταθούμε ουσιαστικά στο πλευρό τους, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στον αγώνα που κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια για να επανέλθει στην κανονικότητα, οι συνταξιούχοι αποδεικνύονται αληθινοί στυλοβάτες. Με υπομονή, με καρτερία, με αποφασιστικότητα, αναδεικνύονται αγωνιστές για ακόμη μια φορά στη ζωής τους. Γι’ αυτό και από δω και πέρα μοναδικός δρόμος πρέπει να είναι η βελτίωση της θέσης τους» σημείωσε ο κ. Καλτσογιάννης.
Πολιτεία και θεσμικοί φορείς, μπορούμε σε κλίμα συναίνεσης και συναποδοχής να εργαστούμε σε τρεις βασικούς άξονες για να δώσουμε ξανά ελπίδα και αυτοπεποίθηση στον κάθε συνταξιούχο: 1) να ενισχύσουμε την οικονομική του θέση, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήδη βελτιώνονται, 2) να διασφαλίσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης και 3) να εξασφαλίσουμε την ομαλή φαρμακευτική κάλυψη των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας που τόσο ανάγκη την έχουν.

Η κυβέρνηση σεβόμενη την ευαίσθητη θέση των συνταξιούχων και τον αγώνα που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί και πρέπει να προασπίσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματά τους, ώστε τα περήφανα γηρατειά να έχουν τη ζωή που τους αξίζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει