Δήλωση Πάρι Μουτσινά για τις νέες περικοπές στη συνταγογράφηση εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η υγεία του ανθρώπου δεν έχει πλαφόν. Οι νέοι περιορισμοί που αποφάσισε η κυβέρνηση σε μια σειρά από συνταγογραφήσεις προσδιορίσθηκαν με οικονομικά κριτήρια και όχι με κριτήριο την υγεία του πολίτη.

Με τα νέα μέτρα και το «ψαλίδι» σε απαραίτητες όπως βεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι ιατρικοί φορείς εξετάσεις (μαγνητικές τομογραφίες, τέστ παπ, προκαρκινικοί έλεγχοι, άλλες χρόνιες παθήσεις κ.λ.π.), σκοτώνεται η πρόληψη, που είναι η πιο βασική ευθύνη του κράτους απέναντι στη κοινωνία για την υγειονομική της θωράκιση.

Πρόκειται για ένα ακόμη ανορθολογισμό της κυβέρνησης αφού θα κοστίσει πολλαπλάσια στο μέλλον, που όμως στην περίπτωση της υγείας συνιστά θανάσιμη απειλή για όλο το εποικοδόμημα του δημόσιου συστήματος υγείας (ή για όσο έχει απομείνει), αλλά και για κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Επιτέλους ας καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι η υγεία δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ούτε υποτάσσεται στα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών του χώρου, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο συμφέρον ή σκοπιμότητα.

Άλλο εξοικονόμηση και άλλο αποδόμηση και διάλυση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει