Δήλωση Πουλάκη για τη μεταφορά του τμ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από τη Λάρισα στη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή την απόφαση για μεταφορά του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας στη Λαμία, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κλείσιμο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας και η μεταφορά του στη Λαμία αποτελεί για μας μία τελείως λανθασμένη και ακατανόητη κίνηση του Υπουργείου Παιδείας. Το κλείσιμο ενός τμήματος που έχει περί τους 2000 ενεργούς φοιτητές, καινούριο εξοπλισμό και έχει παραγάγει σπουδαίο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο μέχρι σήμερα δεν υπακούει σε καμία λογική. Η ενδεχομένως αναγκαία αναδιάρθρωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνει ούτε “στο γόνατο”, ούτε άνευ οποιουδήποτε λειτουργικού κριτηρίου, ούτε φυσικά ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η βίαιη και αδικαιολόγητη ανατροπή του προγράμματος σπουδών και της ζωής των σπουδαστών, η αχρήστευση του υφιστάμενου εξοπλισμού και η μεταφορά τους στη Λαμία δεν υπαγορεύεται φυσικά από το συμφέρον ούτε των φοιτητών ούτε της τοπικής κοινωνίας. Μόνος στόχος της είναι να διαλύσει την ανώτατη πανεπιστημιακή και τεχνολογική εκπαίδευση, υλοποιώντας την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και στο χώρο της διδασκαλίας και της έρευνας.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη μεταφορά και είμαστε στο πλευρό των φοιτητών, των καθηγητών και εργαζομένων και των γονέων που αγωνίζονται για τη σωτηρία και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Λάρισας και συνολικά του επιπέδου της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει