Δήλωση του Δημάρχου Βόλου για το θέμα της ΚΟΝΤΙ

Μετά και τη νέα τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας για το μέλλον του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Κάναμε απολύτως σαφές στην εργοδοτική πλευρά ότι σε μια εποχή όπου στην πόλη μας η ανεργία και η ανέχεια καλπάζουν, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τελεσίγραφα. Η διοίκηση του ομίλου «ArcelorMittal» δεν έχει κανένα σοβαρό επιχείρημα να εμμένει σε μια σκληρή και άκαμπτη στάση, από τη στιγμή που τα στοιχεία που κατατέθηκαν επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του εργοστασίου του Βόλου. Πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκο, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαμορφώσει πλαίσιο υποστηρικτικών δράσεων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενους, για τη στήριξη της επιχείρησης.

Όπως δηλώσαμε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιφυλασσόμαστε για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι η εταιρεία μεθοδεύει την πώληση του εργοστασίου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσει μια καλή τιμή, στέλνοντας στην ανεργία ακόμη 85 εργαζόμενους και οδηγώντας στην ανέχεια τις οικογένειές τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει