Διάσωση δια θαλάσσης για δύο γαϊδουράκια – Ειδική επιχείρηση από την πυροσβεστική



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 08:37

Μια πρωτοφανής διάσωση δύο γαϊδουριών δια… θαλάσσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουνίου, σε ερημική παραλία στη βόρεια Κάρπαθο εντός της προστατευόμενης περιοχής Νatura 2000.

Άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τα δύο ζώα που βρίσκονταν στην απόκρημνη και ερημική παραλία του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου «Καλάμια».

 

Στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια συνέδραμε ιδιωτικό σκάφος για τη μεταφορά τους. Με μεγάλη προσοχή τα ζώα τραβήχτηκαν στην παρακείμενη προσβάσιμη παραλία «Βανάντα» αφού πρώτα οι πυροσβέστες τους φόρεσαν σωσίβια.

Ήταν μια πραγματικά δύσκολη και συνάμα πρωτόγνωρη επιχείρηση τόσο για τους άνδρες του λιμενικού, του πυροσβεστικού κλιμακίου, του φορέα διαχείρισης, αλλά και των εθελοντών, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα δύο ζώα.

Επικεφαλής της προσπάθειας της πυροσβεστικής ήταν ο αξιωματικός Νικόλαος Παραγυιός.

Πηγή: ertnews.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 08:37



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει