Εγγυήσεις για την ασφαλή καταστροφή πυρομαχικών ζήτησαν Κ. Αγοραστός και Ρ. Καλαριώτου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλο και με τον Αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου σχετικά με το ζήτημα της σχεδιαζόμενης καταστροφής πυρομαχικών στο στρατόπεδο 361 ΠΑΠ που βρίσκεται δίπλα στο Δ.Δ. Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών.

Στη συνάντηση η Περιφερειακή Αρχή μετέφερε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η επίδειξη καταστροφής των πυρομαχικών, στο κλιμάκιο, εκτός από τις αρμόδιες Διευθύνσεις θα συμμετάσχουν και ειδικοί εμπειρογνώμονες ώστε να ελεγχθεί η ασφάλεια των πολιτών, η ενδεχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή και η δημόσια υγεία.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι θα ζητηθούν όλες οι μελέτες, οι άδειες και οι συμβάσεις που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Τόσο ο Αρχηγός ΓΕΣ όσο και ο Υφυπουργός διαβεβαίωσαν ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούν τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει