Εκδήλωση ΠΑΜΕ και Δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Μαγνησίας ενάντια στους βομβαρδισμόυς στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Mαζική και δυναμική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ μαζί με τον Δημοκρατικό σύλλογο γυναικών Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενάντια στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά των Παλαιστινιακού λαού στην περιοχή της Γάζας και στην οποία συμμετείχαν και τα εξής εργατικά σωματεία : Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Ένωση Τύπου Χάρτου, σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ, σωματείο Κόκα κόλα, Συνδικάτο Τροφίμων και πο9τών νομού Μαγνησίας, σωματείο Καθαριστριών, σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, σύλλογος εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, σωματείο εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ. Στον χώρο της εκδήλωσης γίνονταν συλλογή φαρμάκων και άλλων υλικών που θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στους εκπροσώπους των Παλαιστινίων στην Αθήνα, ενώ μικρά αγόρια και κορίτσια ζωγράφισαν για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Βασικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Μ. Παπαρήγας Κώστας Στεργίου. Μετά το τέλος της ομιλίας προβλήθηκε η ταινία «Βάλς με τον Μπασίρ».

Ο Κώστας Στεργίου στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής : Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται. Δεν έχει τέλος. Κάθε στιγμή που περνάει προστίθενται και νέα θύματα. Καθημερινά αυξάνονται οι νεκροί που ξεπερνούν τους 1.100, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000. Οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται δείχνουν τη φρίκη με πολλά από τα θύματα να είναι μικρά παιδιά και βρέφη.

Πολυκατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό, υπηρεσίες και βασικές υποδομές για την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού καταστρέφονται. Οι ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό είναι τεράστιες. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Είναι σε όλους γνωστό ότι έχει την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έχει την ανοιχτή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζει να υλοποιεί τις αναβαθμισμένες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για να αποκτήσει πατρίδα. Σ’ αυτές τις στιγμές πρέπει να καταδικαστούν όποιες πολιτικές θέσεις παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα. Μπροστά μας γίνεται ένα έγκλημα που έχουν οργανώσει ιμπεριαλιστές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Αυτό το έγκλημα αφορά και το δικό μας λαό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, την οργάνωση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και τον αγώνα για την απεμπλοκή από τις συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία είναι το πρόσχημα για να κρυφτεί το έγκλημα του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών Αυτοί που αντιμετωπίζουν τη βάρβαρη σφαγή του παλαιστινιακού λαού με το ιδεολόγημα υπέρ του Ισραήλ περί δήθεν ««νόμιμου δικαιώματος στην αυτοάμυνα» ή όσοι καλούν σε «ψυχρή λογική συμφερόντων» αποκρύπτουν και μάλιστα με προκλητικό κυνισμό τα συμφέροντα που υπαγορεύουν τη στήριξη του μακελέματος του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, οι ιμπεριαλιστές με πρώτον τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δηλώνουν ότι πασχίζουν για την επίτευξη έστω μιας προσωρινής εκεχειρίας (μιας βδομάδας) για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, η πραγματική επιδίωξη φαίνεται ότι είναι να διασκεδαστούν οι αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί σε όλο τον κόσμο από το διαρκές έγκλημα του Ισραήλ, που βέβαια οι ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, αστικές κυβερνήσεις με κάθε τρόπο στηρίζουν, μιλώντας διαρκώς για το λεγόμενο «νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Πρόκειται για «λογικές» μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, που λένε πατήστε επί πτωμάτων για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Είναι οι ίδιοι που ενοχοποιούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που εκφράζουν τα λαϊκά στρώματα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες ευθύνες για τη στάση της απέναντι στη σφαγή στη Γάζα, που ταυτίζεται με τη λογική των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Η στήριξη όμως των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή με την αθώωση του Ισραήλ αυτές τις μέρες έχει και μια άλλη, μια ακόμα πιο επικίνδυνη για το λαό εκδοχή από αυτή που μόλις περιγράψαμε. Πρόκειται για αυτούς που ισχυρίζονται ότι «χρειάζεται να μην πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου», υποστηρίζοντας ανοικτά τη στάση των ίσων αποστάσεων που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της ισραηλινής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Με το μανδύα της δήθεν αντικειμενικότητας, στο όνομα της καταπολέμησης της «Χαμάς», ενοχοποιείται και το απλό δικαίωμα ενός λαού υπό κατοχή στην αντίσταση και βγαίνει λάδι το Ισραήλ κι όσοι το στηρίζουν. Στασίδι πιάνει και ο διεθνής οπορτουνισμός. Στο απαράδεκτο κοινό ψήφισμα ακαδημαϊκών, νομπελιστών και παλιών και νέων ευρωβουλευτών για την επίθεση στη Γάζα αναφέρεται συγκεκριμένα: «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας, όλες τις δολοφονίες. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις ρουκετών ενάντια στο Ισραήλ και τους Ισραηλινούς». Αυτό το ψήφισμα των ίσων αποστάσεων συνυπογράφει, εκτός των άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, οι ευρωβουλευτές της «Λίνκε», ανάμεσα τους η πρόεδρος της GUE/NGL Τσίμερ, ο γνωστός αντικομμουνιστής βουλευτής της «Λίνκε» Σολτς, καθώς και ευρωβουλευτές του Γαλλικού ΚΚ (ανάμεσά τους και η Μ. Κ. Βερτζιάτ που είχε ψηφίσει υπέρ και των βομβαρδισμών στη Λιβύη).

Η στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, της επικεφαλής της GUE/NGL, της «Λίνκε», των κομμάτων του ΚΕΑ παίρνουν ανοικτά το μέρος των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Ωραιοποιούν και αθωώνουν τον καπιταλισμό και το αποκρουστικό του πρόσωπο, καλλιεργούν το ρεαλισμό της υποταγής του «ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Η παλαιστινιακή μαντίλα, που επιστρατεύουν κατά καιρούς αυτές οι δυνάμεις, για να κουκουλώσουν τη στράτευσή τους με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο για τους λαούς ρόλο τους. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νερό σε τέτοιες λογικές έχει ρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ που οι διακηρύξεις του περί «ανάγκης χάραξης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» είχαν «αναγκάσει» τον επικεφαλής του Αλ. Τσίπρα να διακόψει τις διακοπές του τέτοιο καιρό το 2012 για να συναντήσει τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες, αποφεύγοντας μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση καταδίκης της επίσκεψης Πέρες αλλά και της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας. Λίγους μήνες αργότερα, σε πορεία διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ποτέ… το δρόμο για την ισραηλινή πρεσβεία. Να γιατί χρειάζεται ο λαός στη συνείδησή του να «καθίσει στο σκαμνί» όχι μόνο αυτόν που διεξάγει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και όσους τροφοδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει