Εκδήλωση του ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
Πραγματοποιήθηκε προχθες Τετάρτη 29-1-2014 η εκδήλωση του ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ με αφορμή τα 55 χρόνια της Σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Κούβα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή σε πρώτη παρουσίαση στο Βόλο της εξαιρετικής ταινίας-ντοκιμαντέρ CUBAN STORY με τον Errol Flynn. Στην ταινία αυτή καταγράφονται αυθεντικές στιγμές της Κουβανικής Επανάστασης μέσα από την ματιά του διάσημου αμερικάνου ηθοποιού Errol Flynn ο οποίος παρακολούθησε από πολύ κοντά την εξέλιξή της.

Στον προθάλαμο του πολυχώρου «Μεταξουργείο» παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πορεία της επανάστασης και τη σύγχρονη ζωή της Κούβας.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαγνησίας κ. Λεμόνα Ταργοντζίδου παρουσιάζοντας τις προεπαναστατικές συνθήκες που βίωνε ο κουβανικός λαός, την πορεία της επανάστασης, τις απέλπιδες προσπάθειες των αμερικάνων και των συμμοριών των νοσταλγών του καθεστώτος Μπατίστα για την ανατροπή της, τα τεράστια επιτεύγματα της επαναστατικής Κούβας και τη διάχυση τους ανά τον κόσμο.

Κλείνοντας κάλεσε τις δεκάδες φίλους της Κούβας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μέσα από τη μελέτη και γνώση να εντείνουν τις προσπάθειές στήριξης της κουβανικής επανάστασης και του κουβανικού λαού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει