Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

[ad_1]

Την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», η οποία στεγάζεται στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» επισκέφθηκε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Με την ευκαιρία δε, της διεθνούς ημέρας Ανθρώπινης Αλλήλεγγύης την Τετάρτη (20/12), ο κ. Κεφαλογιάννης έγινε δότης μυελού των οστών μαζί με συνεργάτες του. Παράλληλα αποφασίσθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής, είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, μέσα από την ενθάρρυνση της προαιρετικής εγγραφής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευσίμων στο εθνικό και παγκόσμιο αρχείο εθλοντών δοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίδων «Μαζί με το δ.σ. του ‘Οράματος Ελπίδας’, αποφασίσαμε ότι το 2024 θα υπάρξει μία συνεργασία, σε ένα έτος αλληλεγγύης για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στόχος είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι οικογένειές τους, συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά το κοινωνικό έργο που επιτελούν με μεγάλη ζέση όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε σχετικά.

Τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας υποδέχθηκαν ο κοινός διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» και αντιπρόεδρος του δ.σ. του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Εμμανουήλ Παπασάββας, η γενική γραμματέας του συλλόγου, Δέσποινα – Ινώ Κωνσταντοπούλου και ο επιστημονικός διευθυντής του, καθ. Στέλιος Γραφάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει