Η. Διώτη από την παραλία του Βόλου: «Τα προβλήματα των Θεσσαλών έχουν χρώμα»

Διαβάστε την ομιλία της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ηρώς Διώτη, κατά την κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις τριπλές κάλπες του Μαΐου στην παραλία του Βόλου, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, στην οποία παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρα Μανώλη, Πέτη Πέρκα και Κρίτων Αρσένης, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Με σκληρά λόγια για την κυβερνητική πολιτική αλλά και για την πολιτική που ακολούθησε επί 4 έτη στη Θεσσαλία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηρώ Διώτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο για τις τριπλές κάλπες του Μαΐου, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρα Μανώλη, Πέτη Πέρκα και Κρίτων Αρσένης καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής, ενώ παρέστη επίσης ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» καθώς και πληθώρα υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

unnamed.jpg

Όπως υποστήριξε η Ηρώ Διώτη, «βρισκόμαστε σε εποχή ανθρωπιστικής κρίσης. Καταρρέει η παραγωγή, αυξάνονται οι άνεργοι, δεν υπάρχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία και στο φάρμακο, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα νερά, πέφτει ραγδαία το εισόδημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια. Να μας απαντήσει ο κ. Αγοραστός γιατί. Γιατί στήριξε και στηρίζει τις πολιτικές που δημιουργούν αυτή την κατάσταση, γιατί ποτέ δεν αντιστάθηκε στα σχέδια που ρημάζουν τη Θεσσαλία. Εμφανίζεται στις συνεντεύξεις του ως υπερκομματικός γιατί δεν τολμάει να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι είναι ο άνθρωπος του Σαμαρά και του πολιτικού συστήματος στην Περιφέρεια. Ότι η δική του νίκη, αν υπάρξει, θα είναι νίκη του Σαμαρά, θα πανηγυρίζουν μαζί ότι ο λαός της Θεσσαλίας χειροκροτεί την πολιτική τους. Ο κ. Αγοραστός και οι συν αυτώ ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν έχουν ιδέα και δεν τους ενδιαφέρει για το τί βιώνει ο κόσμος του μόχθου και η νεολαία στη Θεσσαλία. Δε θα τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν».

Αναιρώντας το επιχείρημα του Κ. Αγοραστού για το υπερκομματικό της υποψηφιότητάς του, απάντησε ότι «τα προβλήματα έχουν χρώμα και είναι τα προβλήματα που δημιούργησε στην κοινωνία η πρασινο-μπλε συγκυβέρνηση που υποστηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί ακριβώς δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα. Οι ανάγκες των πολιτών που πρέπει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, αυτές ναι, δεν έχουν χρώμα. Τα προβλήματα όμως έχουν γιατί κάποιοι τα δημιούργησαν».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε ότι «5 χρόνια βουλευτής Θεσσαλίας και έχουμε γυρίσει παντού, έχουμε ασχοληθεί με τα ειδικά προβλήματα των Θεσσαλών και το κυριότερο έχουμε προσπαθήσει με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσουμε αυτή την πολιτική. Γι αυτό είμαστε η ελπίδα, είμαστε η ανάπτυξη για τον κόσμο, είμαστε το άλλο σχέδιο που προκύπτει από την ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών και όχι από την πελατεία μας. Και παλεύουμε με όλα τα λάθη μας για να ένα καλύτερο κόσμο.

Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την κυβέρνησή σας και στην πρώτη γραμμή να διεκδικούμε μαζί με την κοινωνία και τις πληττόμενες τάξεις, να ελέγχουμε και να πιέζουμε για ανατροπή αυτής της πολιτικής της φτώχειας και του αυταρχισμού, των ακροδεξιών πολιτικών και της καταστολής. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια άλλη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αριστεράς για ένα άλλο σχέδιο για τη Θεσσαλία, για τη χώρα και για την Ευρώπη. Είμαστε η ελπίδα και το αύριο, είμαστε εμείς που θα βρισκόμαστε εδώ από οποίο πόστο και να έχουμε. Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες».

Η υποψήφια ανέπτυξε τέλος διεξοδικά το πρόγραμμα του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» που θα εφαρμόσει από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει την Περιφέρεια.

unnamed2.jpg

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της Ηρώς Διώτη:

Φίλες και φίλοι πλησιάζουμε στις τριπλές εκλογές του Μαΐου και στην μεγάλη Ανατροπή που προσδοκούμε μαζί με την κοινωνία.

Όσα ζούμε είναι η κατάρρευση μιας μεγάλης και στρατηγικής συμμαχίας των δυνάμεων του συστήματος που έγινε μόνο και μόνο για να διεκπεραιώσει την δουλειά που της ανατέθηκε και που την συμφώνησαν χωρίς καμιά αντίρρηση, δηλαδή το μνημόνιο.

Η μεγάλη πιθανότητα της δικής τους κατάρρευσης δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στα επιτελεία των 2 κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού γι’ αυτό και εξαντλούνται οι εμφανίσεις τους στις επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τους εκβιασμούς και τις απειλές προς την κοινωνία, ότι αν δεν είναι αυτοί και το δικό τους σχέδιο δεν θα μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Προσπαθούν να κάνουν πολιτική με το φόβο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει μνημονιακές πολιτικές γιατί τις ζουν στο πετσί τους και έχουν αποφασίσει πως θα σταματήσουν αυτή την κατρακύλα.

Θα σταματήσουν αυτό το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό σχέδιο που αφορά κι άλλες χώρες της Ευρώπης και που ουσιαστικά ξαναμοιράζει τον παραγόμενο πλούτο υπέρ των πλούσιων. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, καθώς και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη, βλέπουν τώρα αυτό το σχέδιό τους να απειλείται σε μια χώρα. Στην Ελλάδα. Γιατί ένα ισχυρό ρεύμα μέσα στις λαϊκές τάξεις επιθυμεί την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της φτώχειας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, και αυτό τους προκαλεί πανικό.

Όπως είπε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη βουλή αναφερόμενος και σε μια φράση του Μποντλαίρ «Το μεγαλύτερο κόλπο που έπαιξε ο διάβολος ήταν να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει». Το μεγαλύτερο κόλπο που θα παίξει αυτή η Κυβέρνηση, είναι να πείσει τον κόσμο ότι το μνημόνιο δεν υπάρχει, ότι είναι κάτι περαστικό και –όπως είπε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς- ότι έχει κλείσει τον κύκλο του. Το μνημόνιο δεν είναι μια παρένθεση. Δεν είναι καν μόνο τα μέτρα. Δεν είναι καν μόνο η δανειακή σύμβαση. Έχει μια φιλοσοφία για την οικονομία, για τη σχέση της οικονομίας με την κοινωνία και –εάν δεν μπορέσουμε να το σταματήσουμε- θα γίνει καθεστώς.

Όπως καθεστώς ήταν όλα αυτά τα χρόνια το μοντέλο διακυβέρνησης που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που τελικά κατέληξε στην ισχυρότατη διεύρυνση της κοινωνικής αδικίας και των ανισοτήτων.

Τώρα έρχεται απέναντί τους από το ΣΥΡΙΖΑ μια πρόταση που γίνεται όλο και πιο πλειοψηφική για μια ανασυγκρότηση που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και μια ανάπτυξη που θα βάζει τις κοινωνικές ανάγκες πάνω από τα κέρδη . Μια πρόταση που δεν θα αφήσει το μνημόνιο και τον αυταρχισμό να γίνουν καθεστώς.

Φίλες και φίλοι την κρίση αυτοί την δημιούργησαν. Δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί δημιούργησαν την κρίση που εμφανίζεται ως δημοσιονομική κρίση ενώ ουσιαστικά είναι κρίση του συστήματος που υπηρετούν. Και οδηγεί στην αναπτυξιακή κρίση, στην κοινωνική κρίση, στην περιβαλλοντική κρίση, στην διατροφική ,στην κρίση του πολιτικού συστήματος στην κρίση της αυτοδιοίκησης και εν τέλει σε πολιτισμική κρίση . Όλα αυτά αποτυπώνουν συνολικά την αποτυχία των επιλογών τους. Ο κόσμος της εργασίας βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές από την συμπίεση των εισοδημάτων του, την διάλυση των δικαιωμάτων του και την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς του. Οι πολιτικές της κυβέρνησης πρέπει να ηττηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες φίλες και φίλοι χτυπήθηκαν πολύ από τον Καλλικράτη, και χτυπήθηκαν και από το μνημόνιο και τις Περιφερειακές αρχές που το εφάρμοσαν αδιαμαρτύρητα.

Η Θεσσαλία είχε την ατυχία να έχει μια Περιφερειακή Αρχή που χωρίς σχέδιο διεξόδου από την κρίση εφάρμοσε όλες τις μνημονιακές πολιτικές και δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, με απανωτά χτυπήματα σε όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομικής ζωής.

Η σημερινή Περιφερειακή διοίκηση λέει μόνο λόγια για έργα που υποτίθεται ότι έκανε. Τι έκανε; Έκανε τα στοιχειώδη που κάνει κάθε περιφέρεια γιατί οι περιφέρειες έχουν κάποια χρήματα.

Βρισκόμαστε όμως σε εποχή ανθρωπιστικής κρίσης, δεν είναι μια οποιαδήποτε εποχή. Καταρρέει η παραγωγή, αυξάνονται οι άνεργοι, δεν υπάρχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία και στο φάρμακο, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα νερά, πέφτει ραγδαία το εισόδημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια. Να μας απαντήσει ο κ. Αγοραστός γιατί. Γιατί στήριξε και στηρίζει τις πολιτικές που δημιουργούν αυτή την κατάσταση γιατί ποτέ δεν αντιστάθηκε στα σχέδια που ρημάζουν τη Θεσσαλία. Εμφανίζεται στις συνεντεύξεις του ως υπερκομματικός γιατί δεν τολμάει να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι είναι ο άνθρωπος του Σαμαρά και του πολιτικού συστήματος στην Περιφέρεια. Ότι η δική του νίκη, αν υπάρξει, θα είναι νίκη του Σαμαρά, θα πανηγυρίζουν μαζί ότι ο λαός της Θεσσαλίας χειροκροτεί την πολιτική τους. Εμφανίζεται επίσης συνεχώς να απαριθμεί έργα. Έργα που είναι στα χαρτιά, έργα που ο συνάδελφός του στη ΝΔ κ. Χατζηδάκης ζητάει τώρα να απενταχθούν από τις Περιφέρειες για να τα πάρουν οι μεγαλοεργολάβοι, έργα που και όταν έγιναν δεν είχαν καμιά κοινωνική ανταποδοτικότητα. Ο κ. Αγοραστός και οι συν αυτώ, φίλες και φίλοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν έχουν ιδέα και δεν τους ενδιαφέρει για το τι βιώνει ο κόσμος του μόχθου και η νεολαία στη Θεσσαλία. Δεν θα τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν.

Ο κ. Αγοραστός επίσης, στην προχτεσινή κεντρική του ομιλία μιλώντας άλλη μια φορά για τα υποτιθέμενα έργα του και θέλοντας να τονίσει την υπερκομματική του τοποθέτηση αναρωτήθηκε: « Έχουν τα προβλήματα χρώμα; Υπάρχουν κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μπλε προβλήματα;»

Μάλιστα κύριε Αγοραστέ. Υπάρχουν και είναι τα προβλήματα που δημιούργησε στην κοινωνία η πρασινο μπλε συγκυβέρνηση που υποστηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί ακριβώς δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα. Οι ανάγκες των πολιτών που πρέπει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, αυτές ναι, δεν έχουν χρώμα. Τα προβλήματα όμως έχουν γιατί κάποιοι τα δημιούργησαν.

Μας κατηγόρησε ο νυν Περιφερειάρχης ότι όψιμα ενδιαφερθήκαμε για τα προβλήματα της Θεσσαλίας. Να του υπενθυμίσω ότι έχω 5 χρόνια βουλευτής Θεσσαλίας και έχουμε γυρίσει παντού, έχουμε ασχοληθεί με τα ειδικά προβλήματα των Θεσσαλών και το κυριότερο έχουμε προσπαθήσει με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσουμε αυτή την πολιτική.

Εσείς κ. Αγοραστέ ενδιαφερθήκατε για τα σχολεία που κλείνουν, για τα χωριά που ερημώνουν για τους καθηγητές που απολύονται για την αξιολόγηση, για τον κόσμο που πεινάει; Εμείς ναι, παλέψαμε.

Και στη βουλή και στους δρόμους. Γι αυτό είμαστε η ελπίδα, είμαστε η ανάπτυξη για τον κόσμο, είμαστε το άλλο σχέδιο που προκύπτει από την ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών και όχι από την πελατεία μας. Και παλεύουμε με όλα τα λάθη μας για να ένα καλύτερο κόσμο.

Εσείς είστε το μοντέλο που κατέρρευσε, η μικροκομματική και πελατειακή λογική που πρέπει να καταδικαστεί, ο υπηρέτης του συστήματος, που σε ευθεία σύνδεση με την μονταζιέρα του Μαξίμου μιλάτε όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε με την ίδια γλώσσα για τον «Δρόμο Ανατροπής», όπως η ΝΔ, το κόμμα σας, μιλάει για το ΣΥΡΙΖΑ. Και την ίδια στιγμή ζητάτε χατίρια από φίλους σας υπουργούς για περισσότερα δήθεν κονδύλια για τη Θεσσαλία. Έτσι αντιλαμβάνεστε την πολιτική. Ως χατίρια και πελατεία. Γι’ αυτό δεν είπατε κουβέντα για το γάλα, κάτι να δώσετε… κάτι να σας δώσει το κόμμα σας.

Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την κυβέρνησή σας και στην πρώτη γραμμή να διεκδικούμε μαζί με την κοινωνία και τις πληττόμενες τάξεις, να ελέγχουμε και να πιέζουμε για ανατροπή αυτής της πολιτικής της φτώχειας και του αυταρχισμού, των ακροδεξιών πολιτικών και της καταστολής. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια άλλη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της αριστεράς για ένα άλλο σχέδιο για τη Θεσσαλία, για τη χώρα και για την Ευρώπη. Είμαστε η ελπίδα και το αύριο, είμαστε εμείς που θα βρισκόμαστε εδώ από οποίο πόστο και να έχουμε. Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες.

unnamed3.jpg

Το δικό μας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ φίλες και φίλοι, το πρόγραμμα του Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία βασίζεται σε τρεις πυλώνες,

• την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών
• το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης
• την πρόταση για την αιρετή περιφέρεια

Ο ρόλος της περιφέρειας δεν μπορεί να περιορίζεται στην υποτελή διεκδίκηση και διανομή εθνικών ή Ευρωπαϊκών πόρων. Βασική αρχή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη πάνω σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ερείπια.

Βασικοί άξονες της κοινωνικής πολιτικής πρέπει να είναι η εξασφάλιση δημόσιων θεμελιωδών αγαθών και δικαιωμάτων: νερό, ενέργεια, κατοικία, παιδεία και υγεία. Για να εξασφαλισθούν αυτά έχουμε διαμορφώσει

– πλαίσια περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των υδάτων, του ενεργειακού συστήματος, των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων, των μεταφορών
– προτεραιότητες στην κάλυψη των αναγκών στην υγεία και την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη διαβίωση στις Θεσσαλικές πόλεις και την ύπαιθρο, δίχως αποκλεισμούς και περιορισμούς στην πρόσβαση
– σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε όφελος των πολιτών και των κοινωνικών αναγκών ενάντια στο ξεπούλημα των ιδιωτικοποιήσεων από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ.

Για την ανάπτυξη φίλες και φίλοι, η λογική μας δεν είναι η λογική των μεγαλο-εργολάβων, δεν κρίνεται με το πλήθος και το κόστος των έργων, αλλά με την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας με μέριμνα για τους αδύνατους και με την ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της περιφέρειας σε μακροπρόθεσμη και εύρωστη προοπτική.

Προτείνουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και με τοπικές εξειδικεύσεις που βασίζονται στη διασύνδεση τομέων και κλάδων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των περιοχών (πόλεις, αγροτικές, ημιορεινές και ορεινές, παράλιες, νησιωτικές κλπ).

– Ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος με την ανάπτυξη της μεταποίησης σε τοπικό επίπεδο, με ανάπτυξη των προϊόντων ισχυρής ταυτότητας (και άρα ποιότητας). Εξειδικευμένο σχεδιασμό ανά περιοχή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά (αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, δυνατότητες μεταποίησης, τουριστικό δυναμικό κλπ)..
– Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών αλλά όχι στο πελατειακό και διαπλεκόμενο μοντέλο που ξέραμε
– Ενίσχυση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με απαγκίστρωση από το απαξιωμένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού και των φαραωνικών σχεδίων (που έχουν τη μικρότερη τοπικά προστιθέμενη αξία),
– με ανάδειξη της πολλαπλότητας των προορισμών της Θεσσαλίας για την αξιοποίηση των ισχυρών επωνυμιών (Όλυμπος, Καλαμπάκα, Σποράδες, Πήλιο κλπ) και την ανάπτυξη νέων, και
– με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η πρότασή μας για την λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας εντοπίζεται:

– στην λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας ως επί της ουσίας Περιφερειακής Κυβέρνησης ανεξαρτήτως των τυπικών αρμοδιοτήτων της, με θεμέλιο τη δημοκρατική λειτουργία και το συμμετοχικό σχεδιασμό

Η περιφέρεια οφείλει να έχει ολοκληρωμένα σχέδια για κάθε περιοχή και οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό σε κρίσιμους τομείς:

– για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών στην υγεία, την παιδεία, την κατοικία
– για τη διαχείριση υδάτων, φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων
– για τη διαχείριση απορριμμάτων με διαχωρισμό στην πηγή, ανακύκλωση και επανάχρηση
– για την αξιοποίηση και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας
– για την ενέργεια και τις μεταφορές
– για την ερευνητική δραστηριότητα και την τεχνολογική ανάπτυξη,
– για την παραγωγική αναδιάρθρωση.

Και μείς έχουμε πρόταση γι όλα αυτά. Το πρόβλημα φίλες και φίλοι δεν είναι τεχνοκρατικό και επιστημονικό. Έχουμε τους καλύτερους τεχνοκράτες και επιστήμονες και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η Περιφέρεια επίσης έχει άξιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να κάνει πολλά. Το κρίσιμο ζήτημα είναι όμως πολιτικό. Δηλαδή ποιος θα διοικεί την περιφέρεια και ποιο είναι το σχέδιό του. Και σε αυτό εμείς έχουμε απάντηση που εμπεριέχει την ελπίδα για το αύριο, την θέληση, την μαχητικότητα, την συμμαχία με τις πληττόμενες τάξεις ενώ ο κ. Αγοραστός έχει απάντηση που εμπεριέχει φτώχεια, μιζέρια, μικροπολιτική, μεγαλοεργολάβους, μονταζιέρες, μνημόνια, κακό λαϊκισμό και αδυναμία υλοποίησης οποιουδήποτε σχεδίου.

Το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι εικόνα της πρότασής μας. Άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, αγωνιστές, μαχητικοί, άφθαρτοι. Από αγρότες, ως επαγγελματίες, από απολυμένους και απολυμένες ως καλλιτέχνες και από επιστήμονες ως φοιτητές. Αυτό το ψηφοδέλτιο μπορεί να υποστηρίξει μια άλλη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης!

Διαλέγουμε και παίρνουμε

Σας ευχαριστώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει