Η Ζ. Μακρή ζητά απαντήσεις σχετικά με τα επιδόματα της ΔΕΥΑΜΒ

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου, έθεσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ζέττα Μακρή, σχετικά με τα επιδόματα της ΔΕΥΑΜΒ.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

Στις 8/4/2011 ο σύλλογος εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Λ. Μαυρογιάννη, επιστολή, με την οποία ζητούσε να διερευνηθεί αν το επίδομα ισολογισμού και προϋπολογισμού αποδίδεται νόμιμα και σε ποιους υπαλλήλους της επιχείρησης, σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση, που ισχύει από το 2007.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, απαξίωσε, όμως, να απαντήσει στην επιστολή αυτή, με αποτέλεσμα ο σύλλογος εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ να αποστείλει και δεύτερη επιστολή στον κ. Λ. Μαυρογιάννη στις 9/5/2011. Στην επιστολή τους αυτή οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι «έχει δημιουργηθεί μία φούσκα στη μισθοδοσία, η οποία, όμως, είναι πλασματική και ότι με την τεχνική του μέσου όρου, προκύπτει αδίκως ένα ποσό, το οποίο δεν ισχύει για την πλειονότητα». Τέλος, υπενθύμιζαν ότι «έχουν ζητήσει να δουν αν η απόδοση των επιδομάτων έγινε με βάση τα συμφωνηθέντα αλλά αυτό δεν συνέβη» Και σ΄ αυτή την επιστολή, δυστυχώς, δεν υπήρχε απάντηση.

Μετά την αποστολή των 2 αυτών επιστολών του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, ακολούθησε η κατάθεση της δικής μας ερώτησης (6/9/2011) για τον τρόπο παροχής του επιδόματος ισολογισμού, με αποτέλεσμα, «επιτέλους», να αποκαλυφθεί, όπως διαφαίνεται στην απάντηση της δημοτικής αρχής, ότι το συγκεκριμένο επίδομα όντως λαμβάνεται και από μη δικαιούχους.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, σας ρωτούμε :

– Γιατί ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Λ. Μαυρογιάννης απαξίωσε το σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, αρνούμενος να απαντήσει στα έγγραφα που εστάλησαν στις 8 – 4 – 2011 και στις 9-5-2011 και να διερευνήσει τις καταγγελίες, που διατυπώνονται σε αυτά;

– Γιατί, αν και γνώριζε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ την ύπαρξη μη δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος, δεν προχώρησε στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της κλαδικής σύμβασης και η παροχή του επιδόματος σε μη δικαιούχους;

– Θα θέλαμε παράλληλα να μας ενημερώσετε για το αν αληθεύουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (30-9-2011), που αναφέρονται σε παροχή επιδόματος ένδυσης σε 157 υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και αν ναι, με ποια κριτήρια γίνεται η παροχή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει