Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 19:08

Εκλογές 2023: Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» τα εκλογικά τμήματα των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 ανά τη χώρα.

Στη λίστα που δημοσιεύτηκε, περιλαμβάνονται όλα τα εκλογικά τμήματα ανά δημοτικό διαμέρισμα, τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες αλλά και τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ομογενείς. Συγκεκριμένα, σε 81 πόλεις του εξωτερικού θα στηθούν κάλπες, έτσι ώστε οι Έλληνες της διασποράς να μπορέσουν για πρώτη φορά να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαίου 2023 με μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023. 

Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η.

Αναλυτικά όλα τα εκλογικά τμήματα εδώ

 

Εκλογές 2023: Δείτε που ψηφίζετε με ένα «κλικ»

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου πλησιάζουν και οι πολίτες μπορούν με λίγα μόλις κλικ να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν στις φετινές εκλογές.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε

  • Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  • Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 19:14

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει