"Η στήριξη των τοπικών προϊόντων είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη"

Του Απόστολου Αθανασού Υποψήφιου Πρόεδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης που δοκιμάζονται οι αντοχές των κοινωνιών να επιβιώσουν σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η ανάπτυξη και η στήριξη των τοπικών μας παραγωγικών δραστηριοτήτων αποτελεί πολύτιμη προϋπόθεση για διέξοδο από την κρίση αυτή.

Η στήριξη της πρωτοβουλίας της ΕΑΣ Βόλου και της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στις 11/11/11 στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το LIDL επί της οδού Λαρίσης, απέναντι από τη ΔΕΗ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Αποτελεί για την παράταξή μας, την Επιχειρηματική Αναγέννηση Μαγνησίας, ζήτημα στρατηγικής αντίληψης τόσο για την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης, όσο και για τον τρόπο που αυτή μπορεί να γίνει πράξη, με την ενεργό συνεργασία δηλαδή των τοπικών παραγωγικών και συλλογικών φορέων.

Αυτή η στρατηγική αντίληψη δυστυχώς, απουσιάζει από την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Αντί το Επιμελητήριο να βρίσκεται στην αιχμή τέτοιων πρωτοβουλιών, αντί να τις διοργανώνει και να τις στηρίζει, σήμερα είναι ο μεγάλος απών, ή στην καλύτερη περίπτωση, ο ουραγός τους.

Αποτελεί για μας δέσμευση ότι μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, θα αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να συμβάλουμε στην πολύπλευρη στήριξη των τοπικών προϊόντων και στην ενημέρωση και αφύπνιση των καταναλωτών, ώστε να αναπτυχθεί στον τόπο μας ένα ισχυρότατο καταναλωτικό κίνημα στήριξης της τοπικής θεσσαλικής παραγωγικής δραστηριότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει