Ιερόσυλος χτυπούσε νεκροταφεία στη Λάρισα!

Στα πράσα έπιασαν αυτή τη φορά οι αστυνομικοί έναν από τους δεκάδες «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων που λυμαίνονται τα νεκροταφεία της Θεσσαλίας! Οι περιπολίες στα κοιμητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας είχαν αποτέλεσμα, καθώς ο 67χρονος Έλληνας συνελήφθη με το φορτηγό του γεμάτο αντικείμενα που είχε ξηλώσει από τα μνήματα!

Στην καρότσα του φορτηγού που σταμάτησαν για έλεγχο οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, βρέθηκαν τρεις σιδερένιοι σταυροί, δύο μπρούτζινα καντήλια και ένα μανουάλι που είχε κλέψει από δημοτικά κοιμητήρια λίγο πριν και πήγαινε να τα πουλήσει. Ο ηλικιωμένος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που ενδέχεται να έχει διαπράξει.

– Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που σταμάτησαν για έλεγχο έναν ομογενή από την Γεωργία, όταν διαπίστωσαν ότι μετέφερε έναν μεταλλικό στύλο που είχε ξηλώσει από ένα… πεζοδρόμιο στο δήμο Πέλλας! Και δεν ήταν το μόνο που είχε αρπάξει ο 36χρονος δράστης. Μαζί του είχε διάφορα άλλα μεταλλικά υλικά την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, αλλά η έρευνα που ακολούθησε απέδειξε ότι τα είχε κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα από το αμαξοστάσιο του δήμου! Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ ο «κυνηγός» μετάλλων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

– Ζημίες ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν οι συμμορίες των «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που έκαναν πάλι επιδρομή στα αντλιοστάσια του δήμου Βέροιας στην περιοχή της Κουλούρας. Οι δράστες ξήλωσαν εκατοντάδες μέτρα καλωδίων και τις βάνες που προσαρμόζουν στους αρδευτικούς σωλήνες, με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει