ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας: Χαιρετισμός στην απεργία των μεταλλεργατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι εργάτες του μετάλλου,

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας χαιρετίζουμε τη σημερινή σας απεργιακή συγκέντρωση και στεκόμαστε στο πλευρό σας για τα δίκαια αιτήματά σας.

Η οικονομική κρίση, που βρίσκει σήμερα την απόλυτη καταστροφή στην Κύπρο, καταργεί όλους τους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μαζί με τη τρόικα συνθλίβουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας για λογαριασμό των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

Η ανεργία σπάει κόκκαλα, ειδικά στη νέα γενιά κι ανάμεσά τους θα προστεθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που πρόκειται να απολυθούν. Η αρχή έγινε στο ΙΚΑ με την απόλυση 500 εργαζομένων πριν από λίγο καιρό.

Παράλληλα, το ΙΚΑ διαλύεται και μετατρέπεται σε εθνικό φορέα συντάξεων, με το 2% του ΑΕΠ να διαιρείται με τον αριθμό των συνταξιούχων από χρονιά σε χρονιά. Κανείς δεν ξέρει πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η λεγόμενη «εθνική σύνταξη».

Μέσα στα πλαίσια αυτά, διάλυσης του ΙΚΑ και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα, επιχειρούνται συγχωνεύσεις καταστημάτων, μεταξύ αυτών και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία.

Στο τέρμα του δρόμου των συγχωνεύσεων βρίσκονται οι απολύσεις.

Μαζί με αυτό, ένας ολόκληρος νομός 200.000 κατοίκων θα στριμωχτεί σε ένα κτίριο, με ατελείωτες ουρές για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Αφού μείωσαν μισθούς και συντάξεις, πετσόκοψαν παροχές και έκαναν την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη είδος πολυτελείας, έβγαλαν έναν στους τρεις εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια και οδηγούν τη πληττόμενη νεολαία σε μετανάστες του εξωτερικού, κάνουν και την πρόσβαση στις δομές που έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν αδύνατη. Αυτό που είναι ένα ελάχιστο κόστος για το κράτος μετατρέπεται σε δυσβάστακτο κόστος για τον ασφαλισμένο.

Η κοινωνική καταστροφή δεν είναι αναπόφευκτη και πρέπει να την σταματήσουμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους πανελλαδικά να αναλάβουμε κοινές αγωνιστικές δράσεις.

Στο μονόδρομο της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων απαντάμε με το μονόδρομο των κινητοποιήσεων για μια καλύτερη ζωή και για μια κοινωνική ασφάλιση για όλο το λαό ενάντια στους τοκογλύφους και τους ντόπιους εντολοδόχους τους.

28/3/2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει