Καταβολή οφειλομένων στους φυσικοθεραπευτές

Ζητάει με αναφορά του στον Υπουργό Υγείας ο Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος υιοθετεί το αίτημα των φυσιοθεραπευτών για άμεση καταβολή οφειλών ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Περιφερειακού Τμήματος του Νομού Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Ο Σύλλογος των Φυσικοθεραπευτών στο υπ’αριθμ. 25/2015 έγγραφό του απειλεί με αναστολή της παροχής υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και προαναγγέλλει την έναρξη κινητοποιήσεων, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των οφειλόμενων υπηρεσιών του από το 2011 προς τους 2200 συμβεβλημένους Φυσικοθεραπευτές της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος τονίζει πως τα φυσικοθεραπευτήρια θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως εργαστήρια και όχι ως ιατρεία, με μεγάλα λειτουργικά έξοδα, όπως μηχανήματα και προσωπικό, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε καθυστέρηση πληρωμών να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί τις καταθέσεις των μηνών Μαΐου – Ιουνίου και Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου που αντιστοιχούν στο 10% των μηνών που έχουν εξοφληθεί, ποσό που φτάνει στα 35.000.000,00€ ενώ η οφειλόμενη επιστροφή των φυσικοθεραπευτών για το 2014 είναι μόλις 16.000.000,00€.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, να καταβάλει τα ποσά που παρακρατούνται από το 2014 με τη δικαιολογία της υπέρβασης του προϋπολογισμού του κωδικού της φυσικοθεραπείας και τέλος να προβεί στην έκδοση του ΦΕΚ για τον κανονισμό των παροχών του ΕΟΠΥΥ, που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει