Καταγγελία Μπέου και εξώδικο για την προεκλογική ανάθεση για το μουσείο της Αργούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για σκανδαλώδη προσπάθεια να δεσμεύσει την επόμενη Δημοτική Αρχή ως προς την ανάθεση και την πληρωμή του Μουσείου της Αργούς, καταγγέλλει τον απερχόμενο Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, με εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Με την εξώδικο διαμαρτυρία, που κοινοποιείται προς της Εισαγγελία Βόλου και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Μπέος θέτει προ των ευθυνών τους, τόσο τον απερχόμενο Δήμαρχο, όσο και τους συνεργάτες του και τους καλεί να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, κάνει λόγο για ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά και ζητεί να παύσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη βράβευση και ανάθεση μελέτης για το Μουσείο Ανάδειξης της Αργούς. Τέλος ο κ. Μπέος προειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους να μην ψηφίσουν την σκανδαλώδη αυτή απόφαση γιατί κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Πιο αναλυτικά στην εξώδικο πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ του Νικολάου, κατοίκου Βόλου.

ΚΑΤΑ

1. Του Δημάρχου Βόλου, κατοίκου Βόλου, Δημαρχείο – Πλ. Ρήγα Φεραίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

1. Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Συγγρού αρ. 60.
2. Κον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

********************
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι συγκαλέσατε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ βρισκόμαστε 16 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά και η ηθική, τα θέματα συζήτησης να αφορούν μόνο έκτακτες ανάγκες του Δήμου, εσείς «κόπτεστε» και άγχεστε να απονείμετε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για το νέο Μουσείο της Αργούς. Πέραν της προφανούς έλλειψης κατεπείγουσας ανάγκης, για την οποία μιλάει ο Νόμος για το μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, κανείς θα πίστευε ότι η απονομή ενός βραβείου είναι μια «αθώα» τελετή.

Αυτό το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε είναι ότι σύρετε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια απόφαση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη και οριστική δέσμευση του Δήμου και της νέας Δημοτικής Αρχής ως προς την ανάθεση και πληρωμή του Μουσείου της Αργούς.

Αυτό που είναι σκανδαλώδες είναι ότι καλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσει το αποτέλεσμα ενός – νεφελώδους ούτως ή άλλως – διαγωνισμού και να αναθέσει με διαδικασίες κατεπείγοντος ένα σημαντικό και ακριβό έργο χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και ουσιαστική πληροφορία για το έργο που καλούνται να εγκρίνουν!

Η δικαιολογία για το νέο σκάνδαλο της Δημαρχίας σας είναι ότι πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο και άρα νομίμως το εισάγετε για απόφαση σε διάστημα που πρέπει να λαμβάνετε αποφάσεις μόνο για επείγοντα θέματα, ώστε να καλύψετε την ανηθικότητα με μια επίφαση νομιμότητας. Αυτό που και πάλι αποκρύπτετε είναι ότι η προθεσμία για τη συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λήγει τον Οκτώβριο του 2015 και κατά συνέπεια το μόνο «κατεπείγον» είναι η ανάγκη σας να τακτοποιήσετε υμετέρους και να δεσμεύσετε υπέρμετρα, παράνομα και ανήθικα το Δήμο και τα κονδύλιά του.

Επειδή ο Νόμος προβλέπει ότι το μήνα που προηγείται των Δημοτικών εκλογών και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή δικαιούστε να λαμβάνετε αποφάσεις μόνο για επείγοντα ζητήματα του Δήμου.

Επειδή η βράβευση που επιχειρείτε να κάνετε λίγες μέρες πριν τις εκλογές σημαίνει αυτόματη δέσμευση του Δήμου σε μια σύμβαση για ένα σημαντικό και πολυδάπανο έργο της πόλης και την επιχειρείτε χωρίς την παραμικρή ουσιώδη ενημέρωση αυτών που καλούνται να αποφασίσουν.

Επειδή οφείλετε να περιμένετε το αποτέλεσμα των επικείμενων Δημοτικών εκλογών και όχι να δεσμεύσετε εσείς την επερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη και βάσιμη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ έντονα για την ανήθικη και παράνομησυμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να παύσετε άμεσα τις διαδικασίες για τη βράβευση και ανάθεση μελέτης για το Μουσείο Ανάδειξης της Αργούς και να απέχετε από πράξεις δέσμευσης της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον κον Δήμαρχο Βόλου προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει