Καταδίκη του πρώην Διευθυντή ΚΥ Ζαγοράς για το θάνατο του Τ. Βαβάτσικου

Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή τιμωρήθηκε, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς για το θάνατο του Τόνι Βαβάτσικου.

Ο 78χρονος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2008 περιμένοντας, βάσει των όσων είπε η σύζυγός του, ιατρική βοήθεια για πολλές ώρες στο σπίτι του στον Άη Γιάννη Πηλίου.

Αρχικά, το 2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο πρώην Διευθυντής είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Στη συνέχεια όμως πραγματοποιήθηκε και δεύτερη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, η οποία ξεκίνησε 10 Νοεμβρίου, διεκόπει και συνεχίστηκε την Τρίτη, όπου ο πρώην Διευτθυντής του Κ.Υ. τιμωρήθηκε με 15 μήνες φυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε σωστή εικόνα σχετικά με την κατάσταση της υγεία του 78χρονου με αποτέλεσμα να μην στείλει το μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε στο ΚΥ για να τον παραλάβει.

Στις 10 το βράδυ, ο αγροτικός γιατρός μαζί με τον οδηγό του ασθενοφόρου πήγαν στο σπίτι του 78χρονου, τον εξέτασε, μίλησε με τον πρώην Διευθυντή του ΚΥ και με φίλο του γιατρό που γνώριζε το ιστορικό της υγείας του, χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και έφυγε.

Λίγες ώρες αργότερα όμως, η σύζυγος του 78χρονου ξανακάλεσε καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Ο τραγουδιστής όμως δεν τα κατάφερε και απεβίωσε μέσα στο ασθενοφόρο, όπου δεν υπήρχε οξυγόνο καθώς η φιάλη είχε σπάσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει