Κινητοποίηση την Πέμπτη στο Νοσοκομείο από τις Λαϊκές Επιτροπές Καραγάτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΡΑΓΑΤΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΚΑΝΕΝΑ «ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» ΜΕΤΡΟ!

ΜΑΖΙΚΗ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η συγκυβέρνηση αντικατέστησε με ισοδύναμα μέτρα το χαράτσι των 25 Ευρώ, για την περίθαλψη στα νοσοκομεία. Ο λαός πρέπει να καταλάβει τη δύναμή του. Μπορούμε με οργανωμένο αγώνα να απαλλαγούμε από τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων!

Καμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός σε κανένα εργαζόμενο, άνεργο, φτωχό επαγγελματία. Τα 40.000.000 Ευρώ που ψάχνει η κυβέρνηση, θα βγουν πάλι από την τσέπη μας, από φόρους. Επιπλέον, παραμένουν τα κενά στην υγεία, την περίθαλψη, το φάρμακο. Παραμένει το χαράτσι των 5 Ευρώ, η συμμετοχή του 1 Ευρώ σε κάθε συνταγή. Το Νοσοκομείο του Βόλου, από τη μια δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πλήρη, υψηλού επιπέδου, νοσηλεία και θεραπεία, από την άλλη λειτουργεί με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, με Διοικητή-μάνατζερ, σαν επιχείρηση, με ασθενείς-πελάτες. Τέλος, οι μέχρι 9000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να βγάλει σε διαθεσιμότητα μέσα στο έτος, θα λείψουν από τον ήδη υποβαθμισμένο τομέα της υγείας.

Οι εργαζόμενοι, όλη η λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την κρίση, την αφαίμαξη, την ανεργία, πρέπει οργανωμένα να παλέψει για το δικαίωμα στη δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια υγεία, να ανατρέψει αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση να έρθει, ως θεατές στα κοινοβουλευτικά παζαρέματα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε να ελπίζουμε πως μια άλλη κυβερνητική διαχείριση θα εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει και δε μπορεί να συγκρουστεί με τα μονοπώλια που λυμαίνονται το φάρμακο και τις ιατρικές εξετάσεις, που στήνουν μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και βγάζουν εκατομμύρια κερδών από τον πόνο του λαού. Αντίθετα, στηρίζει τη στρατηγική της ΕΕ, που λέει ότι το σύστημα υγείας πρέπει να είναι πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.

Χρειάζεται οργάνωση τώρα! Να συσπειρωθούμε στις λαϊκές επιτροπές, στα Σωματεία! Να οργανώσουμε τις πρωτοβουλίες, την παρέμβασή μας στο Νοσοκομείο, ώστε κανένας να μην πληρώνει τα 5 Ευρώ, οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών και των νοσηλευτών να αποφασίσουν το ίδιο. Να διεκδικήσουμε άμεση κάλυψη των κενών, πλήρη υποδομή σε υλικό και αναλώσιμα, δωρεάν, ούτε ΕΥΡΩ από την τσέπη μας για φάρμακο, νοσηλεία, περίθαλψη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει