Κοινό κάλεσμα για την συμμετοχή των συνταξιούχων στην Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, παραχώρησαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου συνέντευξη Τύπου στην οποία οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μετά την περιγραφή των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, έκαναν κοινό κάλεσμα για την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων της περιοχής στην Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου, στα Προπύλαια, στις 5:00 μ.μ..

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας καλούν τους συνταξιούχους της περιοχής να συσπειρωθούν πιο αποφασιστικά στα συνδικαλιστικά τους όργανα, να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα σωματεία τους και να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν τη λύση των αιτημάτων τους.

«συνταξιούχε γράψου στο σωματείο σου»

Στο φόντο του νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης σε ασφαλιστικό, φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. αλλά και μπροστά στην ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, καλούμε όλες τις οργανώσεις συνταξιούχων από κάθε κλάδο να βρίσκονται στη μέγιστη αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να συμβάλουν με την συμμετοχή τους στο κοινό αγώνα μας.

Η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε, δεν πρόκειται να την νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, μέχρι να την καταργήσουμε.

Δεν υποχωρούμε από το πλαίσιο αιτημάτων μας και με βάση αυτήν απαιτούμε και διεκδικούμε:

Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Να γίνει ανακεφαλαιοποιήση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.

Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.

Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ποτέ τους αντιασφαλιστικούς, αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους. Με την πάλη μας θα τους καταργήσουμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Για την καλύτερη οργάνωση και μετακίνηση των συνταξιούχων στην Αθήνα η αναχώρηση θα γίνει 12:00 το μεσημέρι, από το Δημαρχείο Βόλου και οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή σε παρακάτω τηλέφωνα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-2421031307
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-2421038663
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ»-2421021102
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-2421023789
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ/ΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΑΓΕΤ» ΒΟΛΟΥ-2421033863
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-2421030472

Μπορεί επίσης να σας αρέσει