Κ. Καρτάλης: “Η προσπάθεια για τη διάσωση της ΚΟΝΤΙ συνεχίζεται”

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας για την ΚΟΝΤΙ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης δήλωσε: «Και σε αυτή τη σύσκεψη, πιέσαμε τη διοίκηση της ΚΟΝΤΙ αλλά και τον εκπρόσωπο της μητρικής εταιρείας Arcelor Mital να μην κλείσουν το εργοστάσιο στη Μαγνησία.

Σε ότι με αφορά τους ζήτησα να προετοιμάσουν ένα Σχέδιο Β για τη διάσωση της ΚΟΝΤΙ που θα βασίζεται και στις ήδη ενεργοποιημένες κυβερνητικές πολιτικές, όπως την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, τις επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές από τον επενδυτικό νόμο, τον επαναπροσανατολισμό των δεξιοτήτων των εργαζομένων ώστε να στηριχθούν και νέα προιόντα, κ.α.).

Τους επεσήμανα επίσης ότι η Μαγνησία ως φθίνουσα βιομηχανική περιοχή έχει προτεραιότητα στον επενδυτικό νόμο και τους προέτρεψα να επενδύσουν σε νέα, πιο εμπορικά, μεταλλικά προϊόντα, λ.χ. αυτά που στηρίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Τέλος τόσο ο προεδρεύων Υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα σχέδιο της εταιρείας να απολύσει τους εργαζόμενους ώστε αμέσως μετά να πωληθεί ευκολότερα η επιχείρηση.

Η προσπάθεια για τη διάσωση της ΚΟΝΤΙ και τη διασφάλιση των εργαζομένων είναι δύσκολη αλλά συνεχίζεται.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει