Κ. Καρτάλης: Μία οφειλόμενη απάντηση προς την εφημερίδα Ταχυδρόμος για το τέλος ακινήτων

Aπαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Ταχυδρόμος για το έκτακτο τέλος δομημένων επιφανειών, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε:

«H εφημερίδα Ταχυδρόμος δημοσιεύει στο φύλλο της 2ας Οκτωβρίου 2011, εκτίμηση του έκτακτου ειδικού τέλους δομημένων επιφανειών που αντιστοιχεί σε βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα της Μαγνησίας. Σε ότι με αφορά παρουσιάζει μία τόσο εσφαλμένη εκτίμηση που με δυσκολεύει να πιστέψω ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Ειδικότερα υποστηρίζει (δια της δημοσιογράφου Αλ. Φωτιάδη) ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που αντιστοιχεί στην περιουσιακή μου κατάσταση αντιστοιχεί σε 5065 ευρώ, δηλαδή 800% (!!) παραπάνω από το πραγματικό ποσόν των 600 ευρώ που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος για τις δομημένες επιφάνειες τις οποίες κατέχω. Επαναλαμβάνω: η εφημερίδα λέει 5065 ευρώ αντί για 600 ευρώ!!!!

Με ακατανόητη προχειρότητα υπολογίζει το ποσόν των 5065 ευρώ θεωρώντας ότι κατέχω δύο οικίες 122 τμ έκαστη στο Μαρούσι, τη στιγμή που κατέχω το 50% μίας (1) οικίας 122 τμ. Με την ίδια προχειρότητα θεωρεί ότι κατέχω ακίνητο 400 τμ στη Φωκίδα τη στιγμή που κατέχω ακίνητο 40 τμ και μάλιστα με ποσοστό κυριότητας 2.8%. Θεωρεί επίσης ότι συνολικά κατέχω 660 τμ δομημένης επιφάνειας τη στιγμή που τα τετραγωνικά μέτρα που κατέχω (με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τα οποία άλλωστε τεκμηριώνονται αναλυτικά στο δημοσιευθέν πόθεν έσχες μου) ανέρχονται σε περίπου 90 τμ. Επαναλαμβάνω: η εφημερίδα λέει 660 τμ αντί για 90 τμ.!!!

Ακόμα και αν προστεθεί το τέλος ακινήτων που αφορά στη ακίνητη περιουσία της συζύγου μου, το λάθος στην εκτίμηση της δημοσιογράφου Αλ. Φωτιάδου είναι της τάξης του 400%.

Επιπροσθέτως η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι κατέχω τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία από τους βουλευτές στη Μαγνησία τη στιγμή που είναι σαφές, από το πόθεν έσχες το οποίο υποτίθεται ότι επεξεργάσθηκε, ότι έχω στην ιδιοκτησία μου (με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας) συνολικά 90 τμ δομημένης επιφάνειας (αγορά των περίπου 65 τ.μ. το 1998 και κληρονομιά των υπολοίπων 25 τ.μ. το 2007).

Εχω ζητήσει επανόρθωση του δημοσιεύματος από την εν λόγω εφημερίδα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να παύσει η δημιουργία εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά γεγονότα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει