Κ. Τζαβάρας: Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την επίθεσή της στη δικαιοσύνη…

«Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από την επίθεση που εξαπολύει στους λειτουργούς της δικαιοσύνης», είπε στον Flash 96 και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Στηλίτευσε το γεγονός να υπάρξει αναφορά του πρωθυπουργού κατά των αποφάσεων της δικαιοσύνης.

«Φανταστείτε πού έχουμε πέσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, «ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναφέρει ως θεσμικό εμπόδιο τη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά

«Η κυβέρνηση εντελώς ασυνείδητα θα έλεγα, δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από αυτή την πολύ μεγάλη επίθεση που κάνει εναντίον της δικαιοσύνης, εναντίον των λειτουργών της δικαιοσύνης. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ έκδηλη η αντίδραση που εκδηλώθηκε από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, όπου σε αυτή την ανακοίνωση λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Κυρίως, αυτό που θεωρώ ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει, είναι η αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση στην πορεία της αντιμετωπίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων ως θεσμικά εμπόδια. Δηλαδή το κράτος, στη μορφή και στην έκταση που εκπροσωπείται από την εκτελεστική εξουσία, θεωρεί ότι η δικαιοσύνη αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων του. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στον πολίτη, στον πολιτικό, στο δικαστή, στον οποιονδήποτε εν πάση περιπτώσει που θεωρεί ότι αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για την Ελλάδα και για την ανθρωπότητα την πολιτισμένη η αρχή του κράτους δικαίου. Και όταν λέμε αρχή του κράτους δικαίου, εννοούμε τον περιορισμό της κρατικής αυθαιρεσίας μέσω του δικαίου, μέσω της λειτουργίας του νόμου και μέσω της λειτουργίας των θεσμών της δικαιοσύνης. Αυτό είναι το έσχατο καταφύγιο του πολίτη σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

Λοιπόν, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός με μια τέτοια χαρακτηριστική δήλωση αναφέρει τη δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο, πού έχουμε πέσει!!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει