Μία διαφορετική προσέγγιση της Λογοτεχνικής συγΓΡΑΦΗΣ από τους «Πολίτες Εν Γνώσει»

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από εφήβους και ενήλικες το Τμήμα Λογοτεχνικής Συγγραφής από το Φορέα Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει» με σκοπό τη μύηση των ενδιαφερομένων στα μονοπάτια της λογοτεχνίας και της συγγραφής. Στον προγραμματισμό του τμήματος πρόκειται να συμμετέχουν γνωστοί συγγραφείς, οι οποίοι εκτός από βιωματικά σεμινάρια συγγραφής θα παρουσιάσουν και το έργο τους στο ευρύτερο κοινό της πόλης.

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί και έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους αξιόλογοι συγγραφείς όπως η Λίνα Φυτιλή, η Φιλομήλα Λαπατά, η Αλκυόνη Παπαδάκη, η Γιώτα Κούγιαλη, ο Πασχάλης Λαμπαρδής η Μαίρη Γαβαλά, η Αθηνά Μπασιούκα, ενώ αναμένεται να φιλοξενηθούν οι: Δημήτρης Κυριακόπουλος, Άννα Γαλανού και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι της λογοτεχνίας.

Στο Εργαστήρι διαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους, συναισθήματα, συγκινήσεις, προβληματισμούς, ακόμα θέσεις, αντιθέσεις, απόψεις και ιδέες μέσα από ένα βιβλίο. Ταυτιζόμαστε με τους ήρωες των μυθιστορημάτων, ζούμε άλλες ζωές, βιώνουμε συναισθήματα, γινόμαστε ένα με το βιβλίο, δίνουμε τη δική μας εναλλακτική πλοκή σε κάθε ιστορία. Με αφορμή μια εικόνα, μια μελωδία, ένα γεγονός, ένα συναίσθημα οδηγούμαστε στη υλοποίηση των δικών μας συγγραφικών αναζητήσεων.

Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και υποστηρίζουμε τις βιβλιοπαρουσιάσεις των συγγραφέων, οργανώνοντας τες, πλαισιώνοντας το πάνελ των ομιλητών με ανθρώπους γνώστες του χώρου αλλά και την ανάγνωση αποσπασμάτων από τους ίδιους τους σπουδαστές μας.

Υπεύθυνη Συντονισμού του Εργαστηρίου Λογοτεχνίας είναι η κ. Έλενα Νταβλαμάνου, εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου “Saint Joseph”, κάτοχος Master στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού, με εξειδίκευση στην Παιδική Λογοτεχνία και Γενική Γραμματέας των «Πολιτών Εν Γνώσει». Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια Λογοτεχνίας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε Πρακτικά Συνεδρίων και Επιστημονικά Περιοδικά.

Πληροφορίες καθημερινά στα γραφεία μας Γ. Καρτάλη 90, στα τηλέφωνα 2421077433, 6980218621, η μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.politesengnosei.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει