«Με πολιτική βούληση μπορεί να εξυγιανθεί το κομμάτι των αγροτικών φορέων και να παταχθεί η διαφθορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Ι. Διανελλάκη και τον Διευθυντή κ. Αναστ. Ψοφογιώργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαργαρίτης Πατσιαντάς της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της παράταξης, την Παρασκευή 07/03/14.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός, καθώς, μεταξύ των άλλων, φέτος υπήρχε λόγω κλιματολογικών συνθηκών μηδενική παραγωγή ελιάς ενώ μέχρι και το Τρίκερι το 80% της παραγωγής αφορά αποκλειστικά ελαιοπαραγωγή. Αυτό είχε ως συνέπεια τεράστια οικονομικά προβλήματα για τους παραγωγούς, παράλληλα με την οικονομική καθίζηση που έχουν υποστεί τα αγροτικά νοικοκυριά.

unnamed2.jpg

Ένα δεύτερο μείζον θέμα που αναφέρθηκε στη συνάντηση, ήταν το ζήτημα των γεωτρήσεων. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του Υπ. Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι παραγωγοί καλούνται μέχρι την άνοιξη να κλείσουν τις υπάρχουσες γεωτρήσεις, έτσι ώστε να μένει μία γεώτρηση ανά 200 μέτρα η οποία και θα πρέπει να δηλωθεί μέσω ΟΣΔΕ προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη. Όπως όμως αναφέρθηκε οι υπάρχουσες γεωτρήσεις δεν επηρέαζαν τον υδροφόρο ορίζοντα καθώς είχαν μικρό βάθος.

Το τρίτο ζήτημα που τονίστηκε είχε να κάνει με τις αρδεύσεις. Τα υπάρχοντα υπέργεια κανάλια δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγής στην περιοχή και όπως είχε ζητηθεί και παλιότερα, είναι αναγκαία η δημιουργία μικρών φραγμάτων στους χείμαρρους της περιοχής, προς εκμετάλλευση καθώς η παραγωγή φθίνει και η άρδευση αποτελεί μείζον θέμα.

Επίσης κρίσιμο θέμα είναι η ανάδειξη της περιοχής του Συνεταιρισμού και των γύρω θερμοκηπίων σε Βιοτεχνική Ζώνη μέσα από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, καθώς και η σύνδεση της περιοχής των Λεχωνίων με το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Επίσης πρέπει να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι την περιοχή.

unnamed.jpg

Από πλευράς του ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Συνεταιρισμού. Με κεντρικές πολιτικές επιλογές πρέπει να στηριχτούν οι συνεταιριστικές οργανώσεις που λειτουργούν σε υγιείς βάσεις, αφού χωρίς τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορεί να επιτευχθεί ορθολογική αγροτική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς επισκέφτηκε τους χώρους των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για την πολιτική σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει