Μουτσινάς: Να δοθεί τέλος στην απαξίωση της ΕΛΒΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς συνυπέγραψε με όλους τους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές» επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αλέξανδρο Τσιάρα, με την οποία ζητούν την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να συζητηθεί η σοβαρή για την εθνική άμυνα υπόθεση της αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.

Ανάμεσα στα άλλα οι βουλευτές επισημαίνουν: «Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων είναι η μοναδική βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις κατάλληλες υποδομές για την ικανοποίηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε οχήματα και ανταλλακτικά ελληνικής κατασκευής, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία. Ωστόσο, έπειτα από 42 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη με αξιοσημείωτη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή, η νέα χρονιά βρίσκει τη μεγαλύτερη παραγωγική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας απαξιωμένη και τους εργαζόμενους απλήρωτους και αβέβαιους ως προς το μέλλον τους».

Οι βουλευτές επίσης ζητούν την συμμετοχή στην ειδική συνεδρίαση, και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως και τα ίδια έχουν προτείνει με επιστολή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει