Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 14:06

Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Αποστολή: Χρήστος Μαζάνης, Νίκος Χριστοφάκης

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο σταθμάρχης Λάρισας, o οποίος είναι κατηγορούμενος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ωστόσο μέσω του συνηγόρου του Στέφανου Παντζαρτζίδη ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για την Κυριακή στις 11:00 το πρωί όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κύρια απολογία του. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Λάρισας λίγο μετά τις 14.00 ο κ. Παντζαρτζίδης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ανέφερε ότι στην ποινική δικογραφία έχουν προστεθεί νέα στοιχεία τα οποία πρέπει να μελετηθούν και για αυτό ζητήθηκε η νέα προθεσμία.

Δείτε τις δηλώσεις:

 

 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββατου ο δικηγόρος, Στέφανος Παντζαρτζίδης,  είχε αποκαλύψει στη «Ζούγκλα» πως ήταν πολύ πιθανό να προχωρήσει σε νέα προθεσμία για απολογία λόγω νέων στοιχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα αυτά στοιχεία αφορούν στην συνυπευθυνότητα. Σε ερώτηση της Ζούγκλας σχετικά με το τι είναι αυτά τα νέα στοιχεία απάντησε πως αφορούν στην συνυπευθυνότητα χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως σε βάρος του 59χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Ο εισαγγελέας αναμένεται ότι θα του απαγγείλει ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, ένα αδίκημα με κακουργηματικό χαρακτήρα, που με βάση και την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291 Π.Κ.) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 14:27

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει