Ν. Τσανής: Ένδειξη αδυναμίας η προσωπική επίθεση του Δημάρχου Αλμυρού

Ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανοιχτή επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η συντονισμένη προσωπική επίθεση απαξίωσης με αρθογραφία του κ. Δημάρχου και του υψηλόβαθμου δημοτικού υπαλλήλου – προέδρου ΜΚΟ κ. Καραζούπη, αναδεικνύει τους συνοδοιπόρους και ενορχηστρωτές της συντηρητικής αυταρχικής και αλαζονικής γραμμής καθώς και την αδυναμία τους να τοποθετηθούν στην ουσία των ζητημάτων.

Οι δημότες έχουν κρίση, θα επανέλθουμε μόνο για θέματα που αφορούν προβλήματα των δημοτών και της λειτουργίας του Δήμου.»

Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή Ν. Τσανή προς του δημότες Αλμυρού:

Αγαπητοί συνδημότες,
Ο κ. Δήμαρχος σε απαντητική επιστολή προς εμένα κάνει τις δικές του κρίσεις για τις παρεμβάσεις της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο με εμφανή την πρόθεση να απαξιώσει την δράση μας αναφέροντας άσχετα ζητήματα και χαρακτηρισμούς αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων που θέτουμε.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση στους 4,5 μήνες του νέου δημοτικού συμβουλίου παρουσίασε: «1. Κοστολογημένη πρόταση για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ ώστε να καλύπτει πλήρως την επαρχία Αλμυρού και καταδικάσαμε το κλείσιμο του καφενείου. 2. Πρόταση για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Νομικού προσώπου και καταψηφίσαμε το χωρίς σχέδιο και βιαστικό κλείσιμο αυτού. 3. Ολοκληρωμένη πρόταση για τα δημοτικά τέλη με άρση των αδικιών σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους και επαγγελματικές στέγες. 4. Κοστολογημένη πρόταση για δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου. 5. Σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής για τη στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης. 6. Αναδείξαμε την ανεπάρκεια του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος όχι μόνο γενικά αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης για τη στήριξη της γεωργικής παραγωγής , της τοπικής αγοράς και της τουριστικής ανάπτυξης.»
Φυσικά σε κανένα από αυτά τα θέματα η Δημοτική αρχή δεν έδειξε διάθεση για διαβούλευση, το ότι τώρα ζητά προτάσεις μάλλον το κάνει μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Μερικά από τα θέματα που αναδείξαμε με ερωτήσεις είναι και τα παρακάτω:
«1. Το επίδομα θέρμανσης για την περιοχή μας. 2. Την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας. 3. Προβλήματα της περιοχής κατά την ένταξη στο ψηφιακό σήμα. 4.Την μόλυνση του περιβάλλοντος από την πυρκαγιά σε αυθαίρετο σκουπιδότοπο στην Σούρπη. 5. Θέμα σχετικό με τα αδέσποτα ζώα. 6.Την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. από τον Δήμο.
7. Έγγραφο του κ. Δημάρχου προς την κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση της ΔΕΥΑΑΛ με απειλές για την στέρηση φορολογικής ενημερότητας και κατάσχεση περιουσίας. Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την ΔΕΥΑΑΛ και ότι δεν είναι στα μελλοντικά του σχέδια το κλείσιμο αυτής, το οποίο απέφυγε να πράξει. Φυσικά οφείλει να γνωρίζει ότι αξιοποιώντας την συμμετοχή μας στο Δ.Σ. αυτής, καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, δημιουργία δομής αλληλεγγύης ώστε να μην στερηθεί το κοινωνικό αγαθό του νερού κανένας ανήμπορος οικονομικά δημότης και συμβάλλαμε σε προτάσεις για την τακτική είσπραξης οφειλών. Επίσης πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΑΛ στη λειτουργία της επιχείρησης καθώς και ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα για την είσπραξη οφειλών το τελευταίο διάστημα.
8.Την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Ευξεινούπολης κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση για την άμεση λειτουργία του.
9. Σχετικά με την Κοινωφελή Επιχείρηση γιατί παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν προγράμματα για ΚΔΑΠ-παιδικό Πτελεού λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και πιθανόν φορολογικής ενημερότητας.
10. Την εμφάνιση ως εργαζόμενου στο ΚΕΠ ατόμου που συμμετείχε και στην εξυπηρέτηση πολιτών χωρίς να έχει καμία εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Μήπως έχει σχέση η εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ με προσωπικά δεδομένα; Υπάρχουν στην περίπτωση αυτή πειθαρχικά παραπτώματα;
11.Τις άδικες χρεώσεις αναδρομικών τελών και προστίμων σε παρατάσεις εργοταξιακού ρεύματος. Ο κ. Δήμαρχος ως έμπειρος πολιτικός παράγων φυσικά γνωρίζει ότι η παράταση δίνεται με καταστάσεις που πηγαίνει η δημοτική αρχή στη ΔΕΗ, μήπως ως αντιπολίτευση έβαλε ποτέ θέμα για τα ονόματα που αναφερόταν σε αυτές τις καταστάσεις; Τελικά πότε οι υπηρεσίες του Δήμου έπρατταν το σωστό; μέχρι 31/8/2014 που σε ανάλογες περιπτώσεις δεν χρέωναν αναδρομικά τέλη και πρόστιμα ή σήμερα που χρεώνουν; Μήπως αγνοεί ότι οι συγκεκριμένες άδικες χρεώσεις έχουν οδηγήσει ορισμένα νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο».

Ο κ. Δήμαρχος έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει άμεσα τις ερωτήσεις μας, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις αποφεύγει την ουσιαστική απάντηση με επικοινωνιακή αοριστολογία και προσωπικές επιθέσεις απαιτώντας από μας να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την τακτική του. Αν ο κ. Δήμαρχος θέλει να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της διαβούλευσης ας προετοιμάζεται καλύτερα και ας απαντά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αυτό βέβαια είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για τους χαρακτηρισμούς του «σωματοφύλακα των αδυνάτων», του «Δον Κιχώτη» και του «Ρομπέν των Δασών» και ιδιαίτερα για αυτόν του «πολιτικά άπειρου», γιατί εννοεί ότι δεν έχω την εμπειρία ώστε να συναινώ σε έναν διακοσμητικό ρόλο στο Δ.Σ. για την παραγωγή μόνο διεκπεραιωτικών αποφάσεων, δηλώνω ότι θα παραμείνω «πολιτικά άπειρος» σε όλη την θητεία μου. Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο μου τόνισε με αλαζονικό τρόπο ότι «παίζετε εκτός έδρας» γιατί ίσως αντιλαμβάνεται με ιδιότυπο αυταρχικό τρόπο την δημοτική διοίκηση ως παραταξιακό λάφυρο ή του ενός ανδρός αρχή.

Εμείς ως Ενωτική Δημοτική Κίνηση θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε να ασκούμε δημιουργική αντιπολίτευση και δεν μας αφορούν οι επικλήσεις για συνδιοίκηση σε μια συντηρητική, αυταρχική και αλαζονική γραμμή χωρίς σχέδιο.

Επίσης ζητούμε την βοήθεια όλων των δημοτών για την ανάδειξη των μεγάλων και μικρών προβλημάτων της περιοχής μας καθώς και την διεκδίκηση λύσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Υστ.: Όλες οι παρεμβάσεις της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» είναι δημοσιοποιημένες στην ιστοσελίδα <>

Τσανής Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει