Οι ιθύνοντες της ΑΓΕΤ "έπνιξαν" το Βόλο στην τσιμεντόσκονη (Ηχητικό + Photos)

Αναμένεται έκθεση “φωτιά”, από την Επιτροπή που, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Καλτσογιάννη, πραγματοποίησε έλεγχο στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη που διαπιστώθηκε

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργου Καλτσογιάννη, μετά την παρέμβαση του “Radio Marconi 96,1 F.M.” και πιο συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη, ο οποίος τον ενημέρωσε δημόσια, κατά την διάρκεια της εκπομπής “Όλα στη φόρα”, το πρωινό της Τετάρτης, για την δημιουργία τεράστιου νέφους πάνω από το Βόλο, προερχόμενου από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

ΑΚΟΥΣΤΕ το σχετικό ηχητικό:

e-volos.gr: Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Καλτσογιάννη στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” by user521227250

Πράγματι, με άμεση εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Γιώργου Καλτσογιάννη, Επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη του τμήματος Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μαγνησίας, μετέβη στο εργοστάσιο και διαπίστωσε μηχανολογική βλάβη στη μία από τις τρεις διατάξεις απομόνωσης καυσαερίων, που βρίσκονται μεταξύ του πύργου ψύξης αυτών και του μύλου φαρίνας με αριθμό 1.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, σε επικοινωνία του e-Volos.gr μαζί του απόγευμα της Τετάρτης, τα καυσαέρια, από τις 11.09 έως τις 11.13 το πρωί της Τετάρτης, δεν οδηγούνταν προς τη διάταξη αποκονίωσης, με αποτέλεσμα να εκτονώνονται στην ατομόσφαιρα και να δημιουργηθεί αυτό το οποίο απεικονίζουν οι φωτογραφίες, που μας έστειλαν αναγνώστες του e-Volos.gr και ακολουθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Καλτσογιάννη, διεκόπη η λειτουργία του εργοστασίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ γύρω στις 17.30 το απόγευμα, τα όσα του μετέφερε η Επιτροπή, επιβεβαίωσε και η ίδια η Διοίκηση της ΑΓΕΤ με φαξ που απέστειλε στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο κ. Καλτσογιάννης βρίσκεται εν αναμονή της επίσημης έκθεσης της Επιτροπής, ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες ενδεχομένως να τον οδηγήσουν και στην Δικαιοσύνη.

11.jpg

22.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει