Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας για την δίωξη του Θ. Τσαλούχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανοιχτή επιστολή προς την Δημοτική Αρχή του Συλλόγου Συνταξίουχων ΙΚΑ Μαγνησίας:

Κύριοι,
Οι συμπολίτες μας που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή του Βόλου, ταυτόχρονα είναι τα παιδιά και εγγόνια μας που δέχονται την πιο ωμή επίθεση και οι βαρβαρότητα των μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Στο πρόσωπο των συνταξιούχων βρήκαν την εύκολη λύση με τις περικοπές των συντάξεων. Με την «καλημέρα» και το ποδαρικό του 2013, ξεκίνησαν να κόβουν και να ράβουν σε ότι έχουν απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης για τα οποία οι προηγούμενες γενιές έδωσαν τη ζωή τους.
Το ίδιο προφανώς πήγαν να υπερασπιστούν πρόσφατα οι συνδικαλιστές του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας που ξεκίνησαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο κλάδο τους για να μην περάσουν τις απολύσεις και «διαθεσιμότητες» των συναδέλφων τους και τις μειώσεις των αποδοχών τους.
Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησε μαζί με ταξικές δυνάμεις ο συν. Θόδωρος Τσαλουχας, ο οποίος «κρίθηκε» επικίνδυνος και ανεπιθύμητος για την Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό πρέπει άμεσα να «απομακρυνθεί».
Ο δήμαρχος Βόλου μαζί με την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής έδειξε για άλλη μια φορά πόσο πειθήνιο όργανο της εξουσίας είναι: με την απαντητική του επιστολή στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ «…αλίμονο αν, στη δημοκρατία, οι πολίτες δεν βρίσκουν μπροστά τους το ΝΟΜΟ….»

Παίρνουν λοιπόν, τη ρομφαία του νόμου και με ύφος στρατοδίκη λένε σε όποιον διαμαρτύρεται:

Άδικο το μνημόνιο – αλλά νόμος!
Άδικο μέτρο το κόψιμο μισθών – αλλά νόμος!
Άδικο μέτρο το κόψιμο συντάξεων – αλλά νόμος!
Άδικο το χαράτσι και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ – αλλά νόμος!
Άδικες οι απολύσεις εργαζομένων – αλλά νόμος!
Άδικες και λεόντειες οι συμβάσεις για τα διόδια – αλλά νόμος!
Άδικο το φορολογικό – αλλά νόμος!
Άδικο το «ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο» – αλλά νόμος!
Άδικο το αμόκ φόρων επί των φτωχόσπιτων – αλλά νόμος!
Άδικος ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης – αλλά νόμος!
Άδικος ο κόσμος – αλλά νόμιμος!
Επίσης απέδειξε το πόσο στήριξε τους πρόσφατους αγώνες των εργαζομένων με τη σημερινή του απόφαση να μετακίνηση τον προϊστάμενο καθαριότητας
Ν. Ιωνίας – Θ. Τσαλούχα στην Πορταριά.
Πρόκειται καθαρά για εκδικητική, πολιτική, συνδικαλιστική δίωξη που καταδικάζουμε και σας προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι της περιοχή μας τους πολιτικούς- αιρετούς «εργοδότες» δε τους φοβάται και τις αποφάσεις τους θα ανατρέψει με μαζικούς ταξικούς αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει