Ο Βιολογικός Καθαρισμός Βόλου θα δέχεται τα λύματα από Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

Προς συγχώνευση ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

Το θέμα των προϋποθέσεων προκειμένου να μπορούν να γίνουν δεκτά στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου τα λύματα του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, σύμφωνα με σχετικό αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, υπό την προεδρία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου και υπευθύνου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνου Σκοτινιώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Σκοτινιώτη, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελ. Λαϊτσου, αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και του ΥΠΕΚΑ, καθώς και συνεργάτες της κ. Λαϊτσου. Επίσης, συμμετείχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν εναλλακτικές τεχνικές και οικονομικές λύσεις και υπήρξε καταρχήν συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου, προκειμένου να μπορεί να δεχθεί τα λύματα του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.

Το επόμενο διάστημα, όπως συμφωνήθηκε, θα συζητηθούν οι ειδικότεροι όροι της συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου τόσο στη φάση κατασκευής των έργων όσο και στην επόμενη φάση λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου.

Μάλιστα, κατά τη σύσκεψη τέθηκε από τον Δήμαρχο Βόλου και το ενδεχόμενο να μελετηθεί η μελλοντική συγχώνευση των δυο ΔΕΥΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει