Ο ηγέτης της Χαμάς συνομιλεί με Αίγυπτο και Κατάρ για να τερματιστεί η «επίθεση» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023, 05:21

Ο ηγέτης της Χαμάς συνομιλεί με Αίγυπτο και Κατάρ για να τερματιστεί η «επίθεση» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά την Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα υπό ισραηλινό αποκλεισμό, ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της, ο Ισμαήλ Χανίγια, διεξάγει συνομιλίες με αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και του Κατάρ ώστε να μεσολαβήσουν για να τερματιστεί η «επίθεση στη Γάζα» που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε χθες Τρίτη πλήγματα στον θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις περίπου τριάντα ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές μετά τον θάνατο κρατουμένου σε ισραηλινή φυλακή έπειτα από σχεδόν ενενήντα ημέρες απεργίας πείνας.

Ο Χαντέρ Αντνάν, 45 ετών, μορφή του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ –οργάνωσης την οποία το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του στη Δύση χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική»–, πέθανε χθες Τρίτη το πρωί. Σύμφωνα με ένωση παλαιστίνιων φυλακισμένων, ήταν ο πρώτος κρατούμενος κρατούμενος που πέθανε έπειτα από απεργία πείνας. Άρχισε τη διαμαρτυρία αυτή την 5η Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, αρνείτο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ή να δεχθεί ιατρικές φροντίδες.

Είχε φυλακιστεί τουλάχιστον 12 φορές από τις αρχές του Ισραήλ, παρέμεινε κρατούμενος για περίπου οκτώ χρόνια, κυρίως δυνάμει του μέτρου της «διοικητικής κράτησης», κι είχε κάνει επανειλημμένα απεργίες πείνας. Μετατράπηκε σε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023, 05:21

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει