Ο Κ. Καρτάλης για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Αδιανόητη χαρακτήρισε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης την παραίνεση της τρόικας προς την Κυβέρνηση να εξεταστεί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και να μειωθούν οι κατώτεροι μισθοί.

Όπως συμπλήρωσε «Η ιδεοληψία της τρόικας προβληματίζει, αν δεν προκαλεί. Δήθεν έτσι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι η μείωση των εισοδημάτων οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση. Ελπίζω να μη θέλουν να μας καταστήσουν την Ινδία της Ευρώπης, δηλαδή μία χώρα στην οποία οι επενδυτές θα είναι απαλλαγμένοι από υποχρεώσεις, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν δικαιώματα, ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται από τις διαθέσεις του κάθε επιχειρηματία αλλά και οι απολύσεις θα ακολουθούν το διευθυντικό δικαίωμα χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

την εντύπωση ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα που διακινούν τέτοια σενάρια, με το σκεπτικό ότι η αγορά πρέπει να αυτορυθμίζεται… Είναι οι ίδιοι που έζησαν πλουσιοπάροχα όλα τα τελευταία χρόνια μέσα από κρατικές επιδοτήσεις, οι λεγόμενοι επιχειρηματίες δημοσίου δικαίου.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει