Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας για την αυριανή απεργία στον κλάδο του μετάλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η αλήθεια είναι πως ποτέ, κανένας εργοδότης δεν αγάπησε τους υπαλλήλους του τόσο, ώστε να εκτιμά τη συμφωνία τους στις προτάσεις του για μείωση των αποδοχών, ή των ημερών εργασίας, πχ. Συχνά, οι δύο πλευρές συμφωνούν στην πρόταση του ισχυρότερου (εργοδότης), ο οποίος εμφανίζεται να θέλει να σωθούν θέσεις εργασίας. Στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, οι νόμοι υπέρ των εργοδοτών υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις δίνοντάς τους το δικαίωμα να απαξιώνουν συνεχώς τους εργαζόμενους. Η αλήθεια είναι ότι οι εργοδότες αγαπούν τα κέρδη τους και τα μηχανήματά τους περισσότερο από το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο δουλεύει τα μηχανήματα, και φέρνει κέρδη στον εργοδότη, από τα οποία ο εργάτης καρπώνεται το ελάχιστο.

Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν ήδη βάλει πλάτη για να μην κλείσουν τα εργοστάσια. Εχουν δεχτεί μειώσεις αποδοχών και ωραρίου απασχόλησης πιστεύοντας ότι έτσι δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να σχεδιάσουν σχέδια εξόδου από την κρίση, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στις εργασιακές σχέσεις, και να παρουσιάσουν βιώσιμα μοντέλα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως.

Ζούμε στην εποχή που οι μνημονιακές πολιτικές υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να ζει κανείς με τα ελάχιστα παρά με τα καθόλου. Οι μνημονιακές πολιτικές, εκπορεύονται από πολιτικούς που στο παρελθόν κυβέρνησαν αυτή τη χώρα και την κατάντησαν όπως είναι σήμερα, και ζητούν και τα ρέστα. Τσακίζοντας κάθε μέρα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες στο παρελθόν, και ήταν η παρακαταθήκη για το μέλλον των γενεών, προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική ανεπάρκεια και τις επιλογές του παρελθόντος, με ακόμα χειρότερες, απάνθρωπες πολιτικές διαλύοντας την παραγωγική διαδικασία, δημιουργώντας εργοστάσια-κουφάρια και στέλνοντας τους ανθρώπους στις ουρές του ΟΑΕΔ, χωρίς καμιά ελπίδα. Οι κυβερνώντες έχουν διαλέξει πλευρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας, είναι με το μέρος των εργαζόμενων, συμπαραστέκεται στις επιλογές τους που είναι στην κατεύθυνση της διασφάλισης των εργασιακών τους συμφερόντων, και καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεταλλεργατών, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, ακύρωση των απολύσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων, και απαιτώντας την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και των αντεργατικών νόμων και υπουργικών αποφάσεων που διαλύουν την κοινωνία.

Μόνο η μαζικότητα των αγώνων και η αποφασιστικότητα θα ανατρέψει τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, που θέλουν τους εργαζόμενους, σκλάβους στον 21ο αιώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει