Πάλη ενάντια στις απολύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μετά από περίπου 100 χρόνια, τα αρπακτικά του κεφαλαίου και της εργοδοσίας φέρνουν προ των πυλών απολύσεις και στο δημόσιο. Εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί του ΕΟΠΥΥ, διοικητικοί των πανεπιστημίων, σχολικοί φυλακές και καθαρίστριες, γίνονται τα νέα θύματα στο βωμό της κρίσης του καπιταλισμού και τις ανάτασης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το «έγκλημα» εξάλλου ήταν σχεδιασμένο από τη στιγμή που «έπεσε στην πιάτσα» το σύνθημα για τη «σταυροφορία» ενάντια στους «τεμπέληδες» δημόσιους υπάλληλους. Η ανθρωποφαγία μεταξύ της εργατικής τάξης, ο εμφύλιος που έντεχνα έσπειρε η κυρίαρχη πολιτική τώρα θερίζει τους καρπούς του σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για τους μισθούς πείνας στα εργοστάσια, για την εργοδοτική ασυδοσία, για τους εκατομμύρια ανέργους, ευθύνονται οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη για την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για την απομόνωση από την εκπαίδευση χιλιάδες νέων, για την ύπαρξη σπιτιών χωρίς ρεύμα και νερό. Πλέον πρέπει να είναι ορατό, πως ο εχθρός δε βρίσκεται στο διπλανό συνάδελφο που εργάζεται σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στον άνεργο και το μετανάστη, αλλά σε εκείνους που είτε μέσα από την πολιτική τους θέση, είτε πολύ περισσότερο μέσα από την κοινωνική τους θέση, επενδύουν στην εξαθλίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Γιατί ο εχθρός κάθεται στην καρέκλα του εργοδότη, του τραπεζίτη, του Ευρωπαίου επίτροπου και «εταίρου».

Οι απολύσεις στο δημόσιο, θα μεταβάλουν μια σειρά βασικών κοινωνικών υπηρεσιών σε «καμένη γη». Μια γη «εύφορη» για ιδιωτικοποιήσεις, εργασία με 300 ευρώ και με όρους «κοινωφελών προγραμμάτων» , για επιχειρηματικότητα και κερδοφορία. Το ζητούμενο εν τέλει δεν ήταν ποτέ ο περιορισμός του «σπάταλου δημοσίου», αλλά το να μη δίνεται ούτε ένα ευρώ για βασικές κοινωνικές ανάγκες. Ανάγκες, που η κυβέρνηση και οι τροικανοί συνεργάτες της στοχεύουν να καλύπτονται από εκείνους που θα έχουν να «τα ακουμπάνε γερά».Στο κείμενο του μνημονίου εξάλλου, με θράσος αναφέρεται ένας σταθερός αριθμός θανάτων συνταξιούχων ως παράγων επιβίωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μπορούμε να σταματήσουμε τη συμμορία του μνημονίου και την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας και συνολικά την αρπαγή όλου του κοινωνικού πλούτου. Να δώσουμε με, όλες μας τις δυνάμεις, τη μάχη για την υπεράσπιση του σχολείου και του δικαιώματος στη μόρφωση των λαϊκών στρωμάτων. Να υπερασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα όλων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για παιδεία, υγεία, πολιτισμό δωρεάν για όλον το λαό. Για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά χωρίς αποκλεισμούς.

Η διατήρηση-διεύρυνση και υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, του δικαιώματος σε μια αξιοβίωτη ζωή, συγκρούονται με την κυβέρνηση, τα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Απαιτούν την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική. Απαιτούν ο πλούτος και η δύναμη από το κεφάλαιο, να περάσουν στον κόσμο της εργασίας.

Η οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας και ο ανεξάρτητος συντονισμός τους σε έναν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στο εργατικό κίνημα. Ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός της ΑΔΕΔΥ και της εξαφανισμένης ΓΣΕΕ, με αυτά που κάνουν και κυρίως με εκείνα που δεν κάνουν υπονομεύουν ανοιχτά το ξεδίπλωμα ενός αποφασιστικού νικηφόρου αγώνα, δίνοντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και τα σχέδια της.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ανθρώπων, κάνοντας την οργή συνείδηση και επιλογή. Μέσα από συνελεύσεις και συντονισμό των συλλόγων και των σωματείων, όλων των κλάδων με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Για έναν απεργιακό αγώνα σύγκρουσης και διάρκειας τώρα σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για να μην απολυθεί κανείς! Γιατί ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη δίνουν τη δυνατότητα, να εργαζόμαστε όλοι, με λιγότερες ώρες εργασίας και μεγαλύτερες απολαβές. Κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ δεν είναι ανίκητες. Μπορούμε να νικήσουμε!!!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ –ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Μεταμορφώσεως 19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει