Πάρις Μουτσινάς: «Εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη Κυριακή, στο 1ο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδας στην Ν. Αγχίαλο μίλησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας, Πάρις Μουτσινάς.

Αναφέρθηκε στην κρίση την οποία περιέγραψε ως κρίση βαθιά πολιτισμική και κοινωνική την οποία αξιοποιούν προκλητικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατ’ εντολή των δανειστών και των κυρίαρχων κύκλων της Ευρώπης, και εφαρμόζουν οριζόντιες και αδιέξοδες πολιτικές με σκοπό την βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Όπως επεσήμανε, στην αγροτική οικονομία, τον κατ’ εξοχή αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας, ουδέποτε εφαρμόσθηκε εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων (κλίμα, βιοποικιλότητα, θαλάσσιο περιβάλλον, προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ κ.α). Αφέθηκε λοιπόν ο χρυσοφόρος τομέας της πρωτογενούς παραγωγής στον αυτόματο πιλότο των επιδοτήσεων της Ε.Ε. και των εύκολων δανείων, σε μια άναρχη ανάπτυξη. Έτσι αποδομήθηκε το συνεταιριστικό κίνημα και η Αγροτική Τράπεζα, την οποία η κυβέρνηση ξεπούλησε στην υποδεέστερη Τράπεζα Πειραιώς και εγκαταλείφθηκε η καινοτομία και η αναβάθμιση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και υποβαθμίστηκε η αναπτυξιακή και κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Σήμερα η Κυβέρνηση αντί να επιδιώξει την ενίσχυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, εκχωρεί τα προϊόντα ΠΟΠ (όπως φέτα, ελιές Καλαμών κ.α.) με διεθνείς συμφωνίες σε Καναδά, Συγκαπούρη και άλλες χώρες, και συγχρόνως ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην είσοδο των μεταλλαγμένων προϊόντων στην χώρα μας, προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων.

Και ο βουλευτής κατέληξε: «η κρίση δημιουργεί την ανάγκη ώστε οι αγρότες να συμβάλλουν με τον αγώνα και τις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες για να βρούν την χαμένη τους ταυτότητα, να γίνουν παραγωγικοί και δημιουργοί μιας νέας αγροτικής οικονομίας, και πλαστουργοί μιας σφύζουσας με ζωή, υπαίθρου. Έτσι μόνο θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και θα συμβάλλουν στην δημιουργία νέων προοδευτικών συσχετισμών πολιτικών δυνάμεων που θα ανατρέψουν την αδιέξοδη και παράλογη πολιτική της κυβέρνησης και θα ανοίξουν το δρόμο για την υγιή ανάπτυξη και την προκοπή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει