Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλων στον Ισημερινό



Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν τρεις ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση χθες Κυριακή σε σπίτι στο Γουαγιακίλ, μια από τις πόλεις του Ισημερινού που μαστίζονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις άνδρες που έφθασαν με μοτοσικλέτα στη συνοικία Ίσλα Τρινιτάρια, στο νότιο τμήμα της πόλης, εισέβαλαν σε σπίτι όπου «πυροβόλησαν πολλές φορές».

 

«Έχουμε πέντε νεκρούς και οκτώ τραυματίες», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Φάμπαρι Μοντάλβο. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας αστυνομικός, επεσήμανε.

 

Ο Ισημερινός – που συνορεύει με την Κολομβία και το Περού, τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο – βιώνει τη χειρότερη κλιμάκωση της βίας στη σύγχρονη ιστορία του. Η εγκληματικότητα που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών είχε ως αποτέλεσμα το 2022 οι ανθρωποκτονίες σχεδόν να διπλασιαστούν σε σύγκριση με το 2021, από 14 σε 25 ανά 100.000 κατοίκους.

 

Στις 25 Μαΐου, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε εστιατόριο στην τουριστική πόλη Μοντανίτα.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ένοπλοι εισέβαλαν σε γραφείο τελετών στη γειτονική Μάντα και άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας οκτώ.

Οι Αρχές αποδίδουν την έξαρση της βίας σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο των ακτών του Ειρηνικού, στρατηγικού κόμβου για τη διακίνηση ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει