Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου στο Υπουργείο Υγείας για τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Ζαγοράς και Βελεστίνου

Παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας έκανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα αποκαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Αλμυρού, της Ζαγοράς και του Βελεστίνου, μετά από αποδοχή αιτημάτων φορέων υγείας ή δημοτικών.

Ο βουλευτής ενημέρωσε το Υπουργείο για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή μας.
Ειδικότερα, ενημέρωσε το Υπουργείο για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του Αλμυρού και την υπολειτουργία των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων του και μάλιστα τη διακοπή της λειτουργίας τους τον τελευταίο μήνα, λόγω και της επίσχεσης εργασίας των γιατρών, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό και κάνοντας ειδική αναφορά στο αίτημα για μόνιμο παιδίατρο.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργού Υγείας για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με ιατρικό προσωπικό, καθώς προκύπτουν κενά εφημέρευσης δέκα ημερών από την μετακίνηση δύο ιατρών των οποίων η οργανική θέση ανήκει στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ ζήτησε την διερεύνηση της δυνατότητας ένταξής του στην Γ’ Ζώνη Εφημέρευσης.

Τέλος, ενημέρωσε το Υπουργείο για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, που καθιστά αναγκαία την ενίσχυσή του με ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και αναλώσιμα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέδειξε ακόμη τα παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, επισημαίνοντας ότι η λύση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας υγείας στη Μαγνησία πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική με στελέχωση μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει