Παρέμβαση Μπέου στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου με σκοπό τη λύση σε πρόβλημα στέγασης μαθητών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.25

Οι καθηγητές αντέδρασαν στην μετατροπή των γραφείων τους σε σχολική αίθουσα και ειδοποίησαν την Αστυνομία – Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Όλα ξεκίνησαν εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, οπότε η Α’ Τάξη του 5ου Γυμνασίου Βόλου, το οποίο συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ, απέκτησε και 5ο τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και η απαιτούμενη αίθουσα για την φιλοξενία του, με αποτέλεσμα οι μαθητές να περιφέρονται ανά διδακτική ώρα από αίθουσα σε αίθουσα.

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή Μπέου και πιο συγκεκριμένα με την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Βιολέτα Καντόλα, η απόφαση του Δημάρχου στηρίχθηκε στην εισήγηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την προσωρινή λύση του προβλήματος, που ήταν η μεταφορά των γραφείων των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ σε αυτά των καθηγητών του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και η μετατροπή τους σε σχολική αίθουσα. Οι καθηγητές κλήθηκαν να συμμορφωθούν, ώστε να προχωρήσει η μεταφορά των γραφείων τους και φυσικά η δημιουργία της σχολικής αίθουσας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, γεγονός που διαιώνισε την ταλαιπωρία των μαθητών.

Έτσι, το πρωινό του Σαββάτου, δημοτικοί υπάλληλοι, παρουσία του ίδιου του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Καντόλα και της προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Βιολέτας Καντόλα, μπήκαν στο σχολείο και πραγματοποίησαν την μετακόμιση.

Την επιχείρηση της δημοτικής αρχής αντιλήφθηκε ο διερχόμενος υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ και ειδοποίησε τον διευθυντή και την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τον έντονο διαπληκτισμό των δύο πλευρών και εν τέλει την επίσκεψή τους στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις.

ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Πρωτόγνωρα φαινόμενα σε σχολικό χώρο με πρωταγωνιστή το δήμαρχο

Λίγη ώρα αργότερα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1111.jpg

2222.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει