ΠΑΣΕΒΕ: Να ακυρωθεί το πρόστιμο του τέλους τραπεζοκαθισμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ:

Ακόμη ένα χαράτσι επιχειρείται να φορτωθεί στους μικρούς κύρια ΕΒΕ με τη μορφή προστίμου από την Δημοτική αρχή Βόλου.

Δεν έφτανε το χαράτσωμα με την κατάργηση του αφορολόγητου και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, δεν έφτανε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή έχουμε οφειλές προς το ασφαλιστικό μας ταμείο ( ΟΑΕΕ ), χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές, τέλος επιτηδεύματος, αύξηση του ΦΠΑ, περαίωση, χαράτσι της ΔΕΗ, ΑΕΠΙ, και πολλά άλλα πάγια έξοδα που γίνονται δυσβάσταχτα υπολογίζοντας και την δραματική πτώση του τζίρου αλλά και το κλείσιμο πολλών μικρομάγαζων, έρχεται και ο Δήμος Βόλου να επιβάλλει για πρώτη φορά εξοντωτικά πρόστιμα για τους επαγγελματίες της Εστίασης, που αφορούν την άδεια τραπεζοκαθισμάτων. Ενώ κάθε χρόνο «χαρίζουν» τα τέλη από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για φέτος «θυμήθηκαν» να τσακίσουν τα μικρά καταστήματα!

Το πρόστιμο τριπλασιάζει την πραγματική οφειλή. Δηλαδή αν ένα κατάστημα οφείλει προς τον Δήμο 500 ευρώ και του επιβάλλεται και πρόστιμο 1000 ευρώ φαίνεται να οφείλει 1500 ευρώ!!! Σε περίπτωση δε, που δεν εισπραχθεί η οφειλή, προβαίνει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχειών, κατασχέσεις, κτλ.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι θέλουν να μας γονατίσουν! Την ίδια ώρα που υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ των μεγάλων ομίλων, όπως αποκαλύπτεται και από τη Λίστα Λανγκάρντ, θέλουν να μας εξοντώσουν, να καταδικαστούμε εμείς για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι και άδικο και εξοντωτικό! Δεν είναι το μόνο και λέμε ξεκάθαρα ότι πλέον δεν μπορούμε να πληρώσουμε!

Δεν πρέπει κανένας να δεχτεί και να δέχεται την καταδίκη του για να σωθούν οι μεγάλοι όμιλοι. Να πληρώσουν αυτοί!

Να μη δεχτεί κανείς το πρόστιμο για τα τραπεζοκαθίσματα που εφαρμόζεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!


Μπορεί επίσης να σας αρέσει