Περιοδείες Κώστα Στεργίου 22 και 23 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, πραγματοποίησε περιοδείες τη Δευτέρα και Τρίτη 22, 23/2. Στην επαφή και στη συζήτηση που έγινε με εργαζόμενους σε υπηρεσίες του Δήμου (Κοιμητήριο, δημαρχείο Ν. Ιωνίας) καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, στο Μουσικό Σχολείο και στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Κ. Στεργίου κάλεσε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κοινωνική συμμαχία με τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες, να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους για να μην αφήσουν την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το σχέδιο «λαιμητόμο» της κοινωνικής ασφάλισης. Όπως τόνισε το σχέδιο της κυβέρνησης δε διορθώνεται, όσοι σήμερα προτείνουν τον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και τους εργοδότες θέλουν να παγιδεύσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό, να καλλιεργήσουν τη λογική του «μικρότερου κακού» και να οδηγήσουν το κίνημα σε υποχώρηση. Τους κάλεσε ακόμη να οργανώσουν τον αγώνα τους για δημόσια καθολική κοινωνικά ασφάλιση και για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και να ξεσηκωθούν με νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, Τουρκίας, Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου στη Συρία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο και στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην εξαθλίωση εκατομμύρια άλλους. Χαρακτήρισε υποκριτές τους ιμπεριαλιστές που για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, την εξασφάλιση γεωστρατηγικών θέσεων και τον έλεγχο ενεργειακών πηγών αιματοκυλούν τους λαούς. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες για τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με μια ναυτική αρμάδα, με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα, για να αποτρέψουν την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει