Ποιοί εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου θα αρχίσουν να πληρώνονται από αύριο;

Τί δήλωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Οικονόμου, κατά την σχετική ενημέρωση που έκανε στην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμανατίδου

Αρχίζει από αύριο η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους του Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την πρόσφατη δέσμευση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη προς το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Για το θέμα της καθυστέρησης στην πληρωμή των εργαζομένων ενημέρωσε σήμερα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμανατίδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Οικονόμου, η οποία επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν και προωθήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο.

“Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε προσηλωμένοι στην τήρηση της νομιμότητας χωρίς παρεκκλίσεις, ακόμη κι αν γινόμαστε δυσάρεστοι πολλές φορές, καθώς θεωρούμε ότι είναι ο μόνος δρόμος, για να μπορέσει ο νέος Δήμος Βόλου να αποκτήσει αξιοπιστία και τα νέα νομικά του πρόσωπα να λειτουργήσουν με στέρεες βάσεις και χωρίς μελλοντικά προβλήματα”, υπογράμμισε προς τη βουλευτή η κ. Οικονόμου.

Τόνισε, δε, ότι “οι πολιτικές αποφάσεις δεν υπέρκεινται της νομοθεσίας, όπως γνωρίζει πολύ καλά η κα Αμανατίδου, λόγω της βουλευτικής της εμπειρίας. Κι αν ακόμα δεχόμασταν το «εντέλλεσθε», αποδεχόμενοι, στην ουσία, καταστάσεις του παρελθόντος που έφεραν το Δήμο στη σημερινή, ιδιαίτερα δύσκολη θέση, μια τέτοια επιλογή σαφώς δεν καλύπτει τις προκύπτουσες για την ταμειακή υπηρεσία ευθύνες, πολύ περισσότερο, δε, δεν αποτελεί δέσμευση για τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να εγκρίνει μία παράνομη διαδικασία”.

Η κα Οικονόμου δήλωσε, ακόμη, ότι αποτελούν αναληθείς υπερβολές οι αναφορές περί 500 εργαζομένων που είναι απλήρωτοι 5 και 6 μήνες, καθώς οι καθυστερήσεις αρκετών μηνών αφορούν σε περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, για ειδικούς λόγους, ενώ και αυτό το θέμα είναι σε εξέλιξη, ώστε να τακτοποιηθεί, όσο το δυνατό, πιο άμεσα.

“Είναι πολύ σοβαρό και ευαίσθητο το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ώστε, με στόχο τα πολιτικά οφέλη, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η αγωνία των υπαλλήλων, με την πρόταση και στήριξη μη σύννομων διαδικασιών, οι οποίες δεν οφείλονται στον «Καλλικράτη», αλλά αποτελούν την πάγια νομοθεσία για τη ρύθμιση μισθοδοτικών θεμάτων εργαζομένων.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, δεν υποστηρίχτηκαν οι απόψεις αυτές από το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Προτεραιότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της χρονιάς, αποτελούν η κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων και των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, πράγμα που έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα, όσον αφορά στην εκπλήρωση των άλλων υποχρεώσεων του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή είναι απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους εργαζομένους”.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό του νέου νομικού προσώπου θα αρχίσει από αύριο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία για όσους εργαζόμενους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Νόμο διατάξεις που αφορούν στη σύσταση των νέων νομικών προσώπων ΟΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει