Πρωτοβουλία Μαγνησίας για την Αριστερή Διακυβέρνηση: Είμαστε Ευρωπαϊστές – Ψηφίζουμε οχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέλη της Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για την Αριστερή Διακυβέρνηση συναντήθηκαν, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, με τα μέλη της Επιτροπής Μαγνησίας για την στήριξη του ΟΧΙ.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ιωαννίδης Νίκος, Εκπαιδευτικός, Λάζος Στέφανος, εκπαιδευτικός, Ντίτορας Νίκος, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Παρδαλίδης Θεολόγος , εκπαιδευτικός και Πολύζος Γιάννης, πυρηνικός ιατρός, συναντήθηκαν με τους κ. Κάιρα Γιάννη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου-Ν. Ιωνίας, Μπάλλα Διονύση, μέλος του ΑΣΚ ΟΤΑ ΜΕΤΑ Μαγνησίας και Καστρινάκη Μιχάλη μέλος του ΔΣ Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την αναγκαιότητα έκφρασης μιας συλλογικής αντίδρασης απέναντι στην επίθεση που δέχεται συνολικά η χώρα και ο λαός της, που δεν θα πρέπει να σταματήσει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

Εκ μέρους της Επιτροπής τονίστηκε ότι είναι πολύτιμη κάθε συμβολή στον μεγάλο αγώνα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, με στόχο να καταγραφεί στην κάλπη η θέληση της πλειοψηφίας του λαού για δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική προοπτική.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας συμφώνησαν να υπογράψουν και να υποστηρίξουν το κείμενο της Επιτροπής και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα διοργανωθούν για τη στήριξη του ΟΧΙ. Στο διάλογο που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναπτύχθηκε εκ μέρους των μελών της Πρωτοβουλίας το ιδιαίτερο σκεπτικό μέσα από το οποίο στηρίζουν τον αγώνα για την επικράτηση του ΟΧΙ το οποίο μπορεί περιληπτικά να συνοψιστεί στο ακόλουθο κείμενο:

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια στην πολιτική σκακιέρα της διαπραγμάτευσης, σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον για την Ελλάδα, με εντελώς αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης. Ως διαπραγματευτικό εργαλείο θα έχει την μέγιστη ισχύ όταν θα γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα που δίνει για μια ριζική, κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ευρώπης.

Η μόνη απάντηση του λαού που έχει πραγματικό νόημα αυτή τη στιγμή είναι το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών. Μόνο έτσι μπορεί η χώρα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία, με όρους ισοτιμίας, αξιοπρέπειας και αναπτυξιακής προοπτικής. Το ΟΧΙ σημαίνει παράλληλα το σεβασμό της πρόσφατης λαϊκής εντολής για αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης εντός του πλαισίου της Ευρωζώνης. Σηματοδοτεί την ύστατη εθνική μας προσπάθεια για να εγγυηθούμε την πορεία της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης με όρους ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Η Αριστερά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της, αλλά για να υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και η κοινωνία οφείλει να συμπαραστέκεται σε αυτούς που αγωνίζονται για τη συνοχή της. Η Κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να παραμείνει ζωντανή ως η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να αναλάβει σήμερα την ευθύνη της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, βάσει ενός ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει