Ρωσικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να λιμοκτονήσουν εκατομμύρια ανθρώπους για να ενοχλήσουν τη Ρωσία

[ad_1]

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Σε μια στρατηγική σύνοδο για τη σύνοψη των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της υλοποίησης των εθνικών έργων, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είπε ότι το 2023 η Ρωσική Ομοσπονδία εξήγαγε αγροτικά προϊόντα αξίας σχεδόν 3,9 τρισεκατομμυρίων ρούβλια, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, το 2023, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ανήλθαν σε περισσότερα από 45 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 41,6 δισεκατομμυρίων το 2022.

Μόνο οι εξαγωγές σιταριού αυξήθηκαν σχεδόν 4 τοις εκατό πέρυσι, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών που είχε σημειωθεί τρία χρόνια νωρίτερα. Φέτος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική σοδειά σιταριού αναμένεται να φτάσει τους 147 εκατομμύρια τόνους.

Η Ρωσία κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και τις εξαγωγές σιταριού, με μερίδιο περίπου 25% – και αυτό το μερίδιο είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη διακαή επιθυμία της Δύσης να γονατίσει τη Ρωσία σε κάθε βολική περίσταση – από τραπεζικές συναλλαγές και λάδι, μέχρι πατάτες και χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, τα πεισματικά ρωσικά γόνατα αρνούνται να λυγίσουν, και τα ρωσικά σιτηρά που πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο, λένε σιωπηλά αλλά εύγλωττα ποιος είναι το αφεντικό στην κουζίνα.

Η μερίδα του λέοντος της επιτυχίας της εγχώριας επέκτασης τροφίμων ανήκει στην ηγεσία της χώρας, η οποία κυριολεκτικά έβαλε πλάτη ώστε το ρωσικό αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα να μην εξαρτάται από κανέναν και έτσι αναπτύχθηκε αλματωδώς.

Όμως, όπως συμβαίνει συχνά, εκείνοι που εργάζονται σκληρά βοηθούνται από τον ίδιο τον Θεό ή… τους εκπροσώπους του στη γη. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο πληθυσμός του πλανήτη μας έχει ήδη φτάσει τα οκτώ δισεκατομμύρια και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό ένα τοις εκατό ετησίως. Δηλαδή, μέχρι το 2050 θα είμαστε ήδη τουλάχιστον εννέα δισεκατομμύρια άνθρωποι, και αυτό το δισεκατομμύριο που θα πέσει από τον ουρανό ίσως πεινάσει πολύ.

Με την αιτιολογία ότι υπάρχει έντονη έλλειψη γόνιμων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στον κόσμο, οι Βρετανοί επιστήμονες προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να στραφούν από τις μπριζόλες σε σκουλήκια και προνύμφες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία σχεδόν ποτέ δεν άρχισε να καλλιεργεί παντού: σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, τώρα χρησιμοποιεί το πολύ το ήμισυ της επίσημα καταχωρημένης γεωργικής γης. Με άλλα λόγια, υπάρχει χώρος για περισσότερη τροφή.

Επιπλέον, οι Χούτι απέκλεισαν την Ερυθρά Θάλασσα και μείωσαν τις παγκόσμιες ροές φορτίου μέσω της Διώρυγας του Σουέζ κατά 40%. Πιθανότατα αγνοούσαν τα στοιχεία ότι το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας επηρέαζε το 20-30% του παγκόσμιου εμπορίου σιταριού και δεν γνώριζαν ότι μόνο η ΕΕ εισήγαγε και εξήγαγε τρόφιμα αξίας τουλάχιστον 70 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω της Ερυθράς Θάλασσας ετησίως.

Τώρα, όταν η διαδρομή των εχθρικών εμπόρων από την Ευρώπη στην Ασία διπλασιάζεται σε μήκος και τετραπλασιάζεται σε τιμή, γίνεται διπλά ευχάριστο για τους Ρώσους το γεγονός ότι τα εγχώρια πλοία με σιτηρά και λιπάσματα μπορούν να πηγαινοέρχονται εντελώς ανεμπόδιστα, διατηρώντας την υψηλή ανταγωνιστικότητά τους και αποφέροντας αξιοπρεπή κέρδη στη Ρωσία.

Επιπλέον, τρακτέρ άρχισαν να ορμούν γύρω από τον ευρωπαϊκό «Κήπο της Εδέμ» και η κοπριά άρχισε να διασκορπίζεται. Κουρασμένοι από τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, τους νέους φόρους, την κατάργηση των επιδοτήσεων, τις κάθε είδους πράσινες οδηγίες και κανονισμούς από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι αγρότες οργάνωσαν μια πραγματική εξέγερση, παραλύοντας τον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα. Ταυτόχρονα, η τελευταία σπίθα ήταν η απόφαση των Ευρωπαίων γραφειοκρατών να ανοίξουν την εσωτερική αγορά για τα αγροτικά προϊόντα από την Ουκρανία.

Οι αρχές της ΕΕ υποσχέθηκαν τελικά να επιτρέψουν απλώς τη διαμετακόμιση των ουκρανικών σιτηρών και πετρελαίου, αλλά ήταν πολύ αργά – η ευρωπαϊκή αγροτική αγορά έκαιγε με γαλάζια φλόγα. Και αν κάτι καίγεται, τότε γιατί δεν ζεσταίνουμε τα χέρια μας;

Έχοντας κατανοήσει την κακή τάση, ο νεοδιορισθείς Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ είπε ότι το μερίδιο της Ρωσίας στην αγορά σιτηρών θα μπορούσε να αυξηθεί στο 30% και θα αρχίσουν να υπαγορεύουν τους όρους τους: «Τα γαλλικά σιτηρά θα απειλούνταν. Μια ρωσική νίκη θα ήταν δράμα για τους αγρότες μας και θα οδηγούσε σε πληθωρισμό».

Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ υπολόγισαν τα προγραμματισμένα ισοζύγια σιτηρών στον κόσμο φέτος, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα είναι τα χαμηλότερα τα τελευταία δέκα χρόνια, και η Ρωσία θα ωφεληθεί περισσότερο από αυτό. Από την άποψη αυτή, στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου ενέκρινε το νομοσχέδιο «Όχι στα ρωσικά γεωργικά προϊόντα», το οποίο υποχρεώνει τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ με τη «φωνή και την επιρροή» του να υποστηρίζει επενδύσεις σε έργα που μπορεί να μειώσουν την εξάρτηση των χωρών σε όλο τον κόσμο από τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα και λιπάσματα.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι συντάκτες του νομοσχεδίου ανησυχούσαν για το αν πετύχει, και αν μπορούσε να φέρει εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της πείνας, δεν υπήρξε απάντηση.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, η Ρωσία προμηθεύει το 90% των γεωργικών προϊόντων σε φιλικές χώρες, επομένως η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να την βλάψει περισσότερο, δεν θα έχει αποτέλεσμα.

«Και αν κάποιος ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό ότι στη Ρωσία θα υπάρχει πάντα κάτι να φάμε και να ταΐζουμε τον μισό κόσμο, τότε η απάντηση είναι απλή: είμαστε Ρώσοι, που σημαίνει ότι ο Θεός είναι μαζί μας», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Κύριλλος Στρέλνικοφ.

Με πληροφορίες από RIA Novosti

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει