Σίνερ – Μεντβέντεφ 3-2: Ο Ιταλός έκανε εκπληκτική ανατροπή και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο Australian Open

[ad_1]

Σε ένα ματς που καθήλωσε το κοινό και κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Γιάνικ Σίνερ έκανε απίστευτη ανατροπή και υπέταξε με 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ, για να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, το Australian Open, αλλά και Grand Slam τίτλο γενικότερα.

Ο Γιάνικ Σίνερ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας τα δύο πρώτα σετ με 3-6, 3-6 από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, όμως δεν το έβαλε κάτω, δεν υπέκυψε, αντίθετα σηκώθηκε από το έδαφος, ξαναρίχτηκε στη μάχη με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και δικαιώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό, γιατί η συνέχεια τον βρήκε να επικρατεί στα τρία επόμενα με 6-4, 6-4, 6-3 για να φτάσει έτσι – μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά- σε μία σπουδαία επικράτηση στον τελικό του Australian Open που του χάρισε τον πρώτο τίτλο στο φημισμένο τουρνουά και τον πρώτο Grand Slam τίτλο γενικότερα.

Το ματς

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ όπου έκανε δύο break στο σερβίς του Σίνερ και χρειάστηκε μόλις 36 λεπτά για να το κατακτήσει με 6-3, αποκτώντας πλεονέκτημα για τη συνέχεια του τελικού.

Η επιτυχία του μάλιστα στο πρώτο σετ αποτέλεσε το καλύτερο «καύσιμο» για τον Ρώσο, ο οποίος με ανεβασμένη ψυχολογία πήρε τέσσερα διαδοχικά games με το σκορ στο 1-1 (σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του Ιταλού) και έβαλε στέρεες βάσεις για την επικράτησή του και στο δεύτερο σετ που ήρθε και αυτή με 6-3, μετά από 49 συνολικά λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όσοι νόμιζαν πως το έργο του Ρώσου είχε απλοποιηθεί και έμενε να δώσει τη χαριστική βολή στον αντίπαλό του, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τον Ιταλό να βγάζει τεράστια αντίδραση στο τρίτο σετ.

Στα πρώτα οκτώ games αμφότεροι υπερασπίστηκαν με επιτυχία τα σερβίς τους όμως στην τελική ευθεία ο Σίνερ ήταν εκπληκτικός και πήρε τα δύο τελευταία και πλέον κρίσιμα games για να κάνει το 6-4 και να μειώσει στα σετ.

Ανάλογη ήταν μάλιστα η εξέλιξη και στο τέταρτο σετ, για να έχουμε φινάλε καρμπόν με αυτό το τρίτου.

Ο Σίνερ έπαιρνε το ένα game, ο Μεντβέντεφ απαντούσε πειστικά, μέχρι που έφτασαν στο 5-4, με τον Ιταλό να είναι συγκλονιστικός στο δέκατο game και να κάνει το break στο πλέον κατάλληλο σημείο, για να επικρατήσει με 6-4 και να φέρνει το ματς σε απόλυτη ισορροπία (2-2 στα σετ).

Στο πέμπτο σετ ο Σίνερ έκανε πρώτος το break απέναντι στον αντίπαλό του και έφτασε να προηγείται με 5-2, με τον Μεντβέντεφ να κρατάσει το σερβίς του και να μειώνει σε 5-3 αλλά τον Ιταλό να βλέπει μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία και να μην την αφήνει να πάει χαμένη.

Και αυτό γιατί πήρε το επόμενο game και κατέκτησε το σετ και το παιχνίδι, για να πανηγυρίσει έτσι στα 22 του χρόνια τον πρώτο τίτλο του στο Australian Open που ήταν συνάμα ο παρθενικός τίτλος του σε Grand Slam.

Πηγή: Sport24

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει