«Σκληρή αλλά κατανοητή η απόλυση Πότερ»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, 18:13

Πογέτ: «Σκληρή αλλά κατανοητή η απόλυση Πότερ»

Ο Γκουστάβο Πογέτ χαρακτήρισε «σκληρή» αλλά «κατανοητή» την απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ από την Τσέλσι, ενώ τόνισε ότι ο πάγκος της αγγλικής ομάδας είναι μία «ονειρεμένη δουλειά» για τον επόμενο προπονητή του συλλόγου.

O 55χρονος Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, που έφτασε ως ελεύθερος -από τη Σαραγόσα- στη Τσέλσι τον Ιούνιο του 1997 και αγωνίστηκε με τη φανέλα της έως το 2001 (145 συμμετοχές και 49 γκολ), πιστεύει ότι στην πλειονότητά τους οι μεταγραφές που έκανε η αγγλική ομάδα τον Ιανουάριο απέτυχαν να έχουν αντίκτυπο, παίζοντας έτσι βασικό ρόλο στην απόλυση του Πότερ, ο οποίος, έχοντας πάρει τη σκυτάλη τον Σεπτέμβριο από τον Τόμας Τούχελ, άντεξε μόλις επτά μήνες και 31 αγώνες στον πάγκο της.

Υποχωρώντας στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα της Premier League μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 το Σάββατο από την Άστον Βίλα, σε απόσταση 12 βαθμών από την πρώτη τετράδα, η ομάδα του δυτικού Λονδίνου, έχοντας επίσης γνωρίσει αποκλεισμούς σε Κύπελλο Αγγλίας και Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει μπροστά της τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League.

«Νομίζω ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος», είπε ο Πογέτ σε δηλώσεις του στο LiveScore. «Είχαν μερικά καλά αποτελέσματα, ειδικά στο Champions League, και φαινόταν σαν μια νέα αρχή. Αλλά το ποδόσφαιρο στις μέρες μας εξαρτάται από τόσα πολλά πράγματα. Δεν αναλύουμε πια εμφανίσεις, μόνο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι για τον Γκρέιαμ ειδικά, είναι σκληρό. Από τη Μπράιτον στην Τσέλσι είναι μια μεγάλη αλλαγή. Αυτή είναι μια διαδικασία μάθησης, αλλά ταυτόχρονα είσαι και στη Τσέλσι. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως η Τσέλσι, με τα χρήματα που ξοδεύονται, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι 11ος», πρόσθεσε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Μαζί με όλους, και ο ο πρώην μέσος των «Μπλε» περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Τσέλσι, σημειώνοντας ότι θα είναι μια «ονειρική δουλειά» για όποιον αποφασίσει να επιλέξει ο Τοντ Μπόελι, τονίζοντας ότι ο συνιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου μαθαίνει γρήγορα από δύσκολες καταστάσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Έχει μάθει ότι στην Τσέλσι είναι σημαντικό να κερδίζεις», πρόσθεσε ο Πογέτ. «Αν η Τσέλσι δεν κερδίσει, οι οπαδοί δεν θα είναι ευχαριστημένοι, γιατί οι οπαδοί της Τσέλσι είναι νικητές και νιώθουν την ανάγκη να κερδίσουν. Νομίζω ότι η προσωπικότητα ενός προπονητή είναι πολύ σημαντική. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν ένας προπονητής στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Τσέλσι μπορεί να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων παικτών. Δεν ξέρω πόσοι προπονητές έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια ομάδα που βρίσκεται στον προημιτελικό του Champions League. Είναι μια ονειρεμένη δουλειά. Αλλά νομίζω ότι η Τσέλσι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα χαρακτηριστικά του προπονητή που θέλει».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, 18:14

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει